Guy Verlinde lost “Unreleased Acoustic Recordings”, een nieuw digitaal album met onuitgegeven opnames.

Guy Verlinde – Unreleased Acoustic Recordings
Format: digitaal
Releasedatum: april 2020

De Corona-crisis hakt er ook stevig in bij de Gentse Bluesmuzikant Guy Verlinde. Zo zag hij al meer dan 40 school- en avondconcerten geannuleerd. En het blijft zeer onzeker wat de toekomst zal brengen. Niemand weet wanneer er terug zal kunnen worden opgetreden en onder welke voorwaarden dit dan zal moeten gebeuren.

Als voltijds zelfstandig muzikant, zijn het dan ook financieel zeer onzekere tijden. “Door de lege agenda en lockdown maatregelen had ik plots veel tijd om eindelijk eens de vele live en studio opnamen te beluisteren en te herontdekken.” Hij weerhield 7 onuitgegeven studio en live opnames, die hij nu verzamelt op dit nieuw digitaal album “Unreleased Acoustic Recordings”. Dit album biedt hij te koop aan op zijn webshop: https://guy-verlinde.myonline.store/

Guy Verlinde - I'm Your Man (TivoliVredenburg Unplugged)


Tracklist:
01. PURSUIT OF HAPPINESS
Bluesland Studio, Helsinki (FI), November 22nd, 2014
Toen Guy Verlinde eind 2014 samen met Ina Forsman (FI) een tour deed door Finland, doken ze samen de Bluesland studio van Erja Lyytinen (FI) in, om enkele songs samen op te nemen. Tijdens deze sessie nam hij ook deze akoestische versie van “Pursuit Of Happiness” op.
Musician
– Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals

02. I’M YOUR MAN
TivoliVredenburg, Utrecht (NL), December 18th, 2019
Voorafgaand het optreden in TivoliVredenburg, werd Guy met zijn trio uitgenodigd om enkele nummers live op te nemen in de Hertz-zaal van deze legendarische muziektempel. Je hoor heel goed de natuurlijke reverb van deze mooie zaal.
Musicians
– Guy Verlinde: akoestische gitaar & vocals
– Nils De Caster: viool
– Olivier Vander Bauwede: harmonica

03. TAKE THESE ROOTS
CSR Studio, Roeselare (B), August 22nd, 2018
Dit nummer nam Guy op tijdens de opnamesessies voor het album “All Is Forgiven”, maar haalde jammer genoeg niet de finale selectie. Dit is een zeer intimistisch Delta blues nummer over onze roots en hoe ons verleden bepaalt, wie we zijn vandaag.
Musician
– Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals

04. 99%
Bij Sint-Jacobs, Gent (B), July 23rd, 2013
Deze live opname werd gemaakt tijdens de Gentse Feesten, waar Guy Verlinde met zijn Mighty Gators als headliner tot 3 uur in de ochtend speelden. Het intiem moment van “99%” was één van de hoogtempunten van dit concert, waar Guy tijdens deze protestsong het hele plein stil kreeg.
Musicians
– Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals
– Toon Vlerick: cello

05. VOODOO CHILD (HEAVY RETURN)
Télé Lyon Métropole, Lyon (FR), October 19th, 2018
De adaptatie van deze klassieker van Jimi Hendrickx is tijdens elk optreden van Guy Verlinde steevast een hoogtepunt. Deze versie werd opgenomen tijdens een televisie-uitzending voor de Franse televisie.
Musicians
– Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals
– Toon Vlerick: elektrische gitaar
– Olivier Vander Bauwede: harmonica

06. A WHOLE LOT OF LOVIN’
Télé Lyon Métropole, Lyon (FR), October 19th, 2018
Deze erotisch aangebrande slow blues, wordt op een hoger niveau getild door de virtuoze bluesharp van Olivier Vander Bauwede. Deze versie werd ook opgenomen tijdens een televisieuitzending voor de Franse televisie.
Musicians
– Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals
– Toon Vlerick: elektrische gitaar
– Olivier Vander Bauwede: harmonica

07. ALABAMA BLUES
FOCUS-WTV, Roeselare (B), February 4th, 2016
Dit is het “bullshit detector” lied van Guy Verlinde. Het brengt hem terug tot de essentie en de oorsprong van de blues. Soms dreigt men te vergeten waar de blues vandaan komt, welke doffe ellende vele Afro Amerikanen kenden en tot op de dag van vandaag het vaak nog moeilijk hebben. Als blues muzikant in België mag je nooit vergeten hoe geprivilegieerd je bent dat je deze muziek kan spelen. Deze versie werd opgenomen tijdens een televisie-uitzending van de regionale tv-zender FOCUS-WTV.
Musician
– Guy Verlinde: resonator gitaar & vocals

Website Guy Verlinde


Ook op Blues Magazine ...