Met de toevoeging van bluesrock-gitaarwonder Davy Knowles & Back Door Slam heeft de Rock ’n Roots Guitar Night 2010 haar blues en rock droomprogramma rond weten te maken! In 2009 verkocht de Guitar Night in korte tijd uit en met 3 gitaarhelden in 2010 doet de organisatie er een flinke schep bovenop!

Eerder werden rockgigant Joe Satriani en slide/blueslegende Sonny Landreth bekendgemaakt voor het éénmalige gitaar- en rockspektakel dat op 29 Oktober 2010 in de Amsterdamse Heineken Music Hall zal plaatsvinden.

3 van de beste artiesten uit de wereld van de blues- en rockmuziek bundelen hun krachten voor een muzikale blues- en rocksensatie om van te watertanden!

ticketlink:
http://www.ticketmaster.nl/html/connect.htmI?EVNT=GN291010

hmh-guitarnight-2010

JOE SATRIANI

Joe Satriani wordt vaak beschouwd als ‘swerelds meest bekwame rockgitarist, begon zijn carriëre als gitaarleraar voor onder andere Metallica’s Kirk Hammet en virtuoos Steve Vai. Satriani, die Jimi Hendrix steevast als zijn grote voorbeeld noemt, wordt sinds zijn doorbraak in 1987 vrijwel onafgebroken verkozen tot ’s werelds beste gitarist in de meest vooraanstaande muziekbladen. Hij werd gevraagd als leadgitarist voor onder meer Mick Jagger’s eerste solo-tour en een Wereldtour met Deep Purple.
Na vele succesvolle albums te hebben uitgebracht richtte Satriani in 1996 het inmiddels legendarische G3-project op.
In 2009 bundelde Joe Satriani zijn krachten in de supergroep ‘Chickenfoot’ met Red Hot Chili Peppers drummer Chad Smith, zanger Sammy Hagar en bassist Michael Anthony, beiden uit de rockband Van Halen. De band werd verkozen tot Beste Nieuwe Band van 2009.
Inmiddels is Satriani 14 Grammy Award nominaties en meer dan 10 miljoen cd-verkopen verder en slaagt hij er nog altijd in de grenzen van de rockmuziek te verleggen met zijn onovertroffen muzikale en technische virtuositeit en creativiteit.
In Oktober zal Satriani’s langverwachte nieuwe studio album verschijnen en zoals op zijn homepage wordt vermeld zal deze schijf garant staan voor een stevige portie muziek, voortbordurend op recente tours met zowel Chickenfoot als de Amerikaanse Experience Hendrix tournee.

SONNY LANDRETH

Sonny Landreth is één van de beste slide-gitaristen ter wereld. Zijn techniek is onnavolgbaar en zijn muziek is een unieke, aanstekelijke mix van Blues, Zydeco en Rock. Sonny Landreth tourde de wereld rond met artiesten als Mark Knopfler en John Hiatt en wordt veelvuldig gevraagd voor samenwerkingen met bewonderaars als Eric Clapton, Dr.John, Gov’t Mule, The Allman Brothers Band en Little Feat. Op Landreth’s laatste album ‘From The Reach’ zijn gastrollen weggelegd voor collega’s Eric Johnson, Eric Clapton, Mark Knopfler, Vince Gill en Robben Ford.
Live on stage is Sonny Landreth een sensatie, dit leidde ertoe dat hij een vaste gast is op de befaamde Crossroads Guitar waarvan inmiddels ook twee dubbel DVD’s zijn verschenen. Overal waar Sonny Landreth optreedt doet hij mensen versteld staan om zijn kunsten en weet hij met zijn unieke muzikale mix te boeien van begin tot eind.

Highlands Festival 2009

DAVY KNOWLES & BACK DOOR SLAM

Davy Knowles is misschien wel de grootste Europese Blues-Rock belofte van de 21e eeuw. Met zijn band is hij in de VS inmiddels een vaste waarde in het live-circuit. Hij tourde onder meer met Joe Satriani, Gov’t Mule en Peter Frampton en deelde met hen ook meermaals het podium voor vurige bluesrock-jams waarbij de gitaristen elkaar tot grote hoogte stuwden. Peter Frampton was zelfs dermate onder de indruk van Davy’s muzikale talent dat hij besloot om intensief mee te werken aan de tot standkoming van Davy’s debuutalbum. Joe Satriani nodigt Davy vaak uit op het podium voor een stevige jam. Satriani noemde Davy tevens zijn favoriete Bluesrocker van de nieuwe generatie! Dat alleen al belooft een spetterende avond.

29 Oktober 2010
Heineken Music Hall Amsterdam

aanvang 19:30 uur
Entree 42,- euro (excl. Servicekosten)
Meer info: www.rock-n-roots.nl


Ook op Blues Magazine ...