platenbon actie blackfriday

Gratis platenbon tijdens Black Friday

De winkels die aangesloten zijn bij Record Store Day vieren volgende week vrijdag Black Friday op een bijzondere manier. Niet alleen verschijnen er op 29 november 150 exclusieve releases, consumenten ontvangen bij iedere aankoop een platenbon van 10 euro.

Consument die voor 20 euro of meer in de aangesloten platenzaken besteden krijgen vanaf volgende week vrijdag (Black Firday) tot en met 6 december een gratis Platenbon ter waarde van10 euro. Deze kan na een online activatie gebruikt worden bij de volgende aankoop. De speciale platenbon is geldig tot en met 31 januari 2020.

Hoewel Black Friday ook in de Benelux steeds meer aandacht krijgt, is het nog niet zo’n gekte als tijdens Record Store Day. Projectmanager Esther Vollebregt van Record Store Day Nederland in het NVER Magazine: “Toch was het vorig jaar gemiddeld al een verdubbeling van de omzet tegenover een ‘gewoon’ weekend. Met deze Platenbon-actie willen we de urgentie nog meer aanwakkeren om nu naar de platenzaak te gaan. Met de Beatles Platenbon-actie van vorig jaar hebben we gezien dat het voor veel herhaalbezoek zorgt. Nu is de waarde van de Platenbon ook nog eens verdubbeld. Daarnaast hebben we voor alle medewerkers Every Day Is Record Store Day T-shirts laten maken, zijn er EDIRSD-totebags voor de klanten en gratis stickers. Dat willen we met deze actie uitdragen: er is elke dag wel een reden om naar je platenzaak te gaan.”

In Amerika is Black Friday echt een ‘ding’, aldus Vollebregt. “Als tegenwicht voor al die koopjes en stuntaanbiedingen zet Record Store Day Amerika de Black Friday-titels niet per se heel goedkoop in de markt, maar komen juist met hele exclusieve producten. Dat werkt daar ontzettend goed. In Nederland leeft het idee vooral dat alles tijdens Black Friday supergoedkoop moet zijn, dus dat wringt soms wel een beetje. Er komen sowieso hele toffe, exclusieve Black Friday-releases aan, grotendeels uit Amerika en wij proberen daarnaast via de labels tijdelijke kortingen te regelen op bijvoorbeeld boxsets, ongeacht of het cd’s of lp’s zijn. Ook de winkels zelf zijn heel actief met het tijdelijk afprijzen van product voor dat weekend.”

De platenbonactie voor Black Friday is een initiatief van de 100 platenzaken in Nederland, Stichting Record Store Day en Stichting Nationale Platenbon.

De complete lijst met Black Friday-releases is hier te vinden.


Ook op Blues Magazine ...