Gov't Mule

De Amerikaanse jam-/rockband Gov’t Mule komt naar Nederland. Waar in 2009 twee zalen werden aangedaan is er deze tour gekozen voor één exclusieve show, en wel op 10 juli in poppodium Metropool te Hengelo.

De muziek van Gov’t Mule is uniek en kan misschien het beste een samensmelting van bluesrock, southern rock en soms wat hardrock worden genoemd. Maar even gemakkelijk verweeft Gov’t Mule invloeden uit de soul en reggae. Deze jamband staat dan ook bekend om zijn onbegrensde muzikaliteit en ongeëvenaarde liveshows met zowel eigen werk als een breed scala aan rock- en bluescovers, allen geheel op eigen wijze uitgevoerd. Dat Warren Haynes (Allman Brothers Band, Warren Haynes Band, The Dead) een gitaarheld is mag duidelijk zijn: achter nummer 23 op de lijst van beste gitaristen allertijden prijkt zijn naam.

Gov’t Mule werd opgericht in 1994 door Allman Brothers Band leden Warren Haynes (gitaar, zang) en Allen Woody (bas) aangevuld door drummer Matt Abts. In 2000 overleed bassist Allen Woody. Ter nagedachtenis aan Woody werd een groot concert georganiseerd met Gov’t Mule vrienden en bewonderaars als Flea (Red Hot Chili Peppers), funklegende Bootsy Collins, Jack Bruce (Cream), Roger Glover (Deep Purple), John Entwistle (The Who) en vele andere legendes. Dit mooie eerbetoon is op een tweetal albums verschenen, betiteld “Deep End”. Inmiddels is de band vele succsvolle albums rijker, is de basgitaar in handen van Jorgen Carlsson en is de band reeds geruime tijd aangevuld met toetsenist/organist Danny Louis.

In 2009 verscheen het meest recente studio album van de band “By A Thread” gevolgd door de in 2010 verschenen live-3CD “Mulennium”.

Gov’t Mule
Metropool, Hengelo
dinsdag 10 juli 2012

http://www.metropool.nl/ / http://www.rock-n-roots.nl/

Artiest website: www.mule.net