Het gezelligste festival van de Kempen!

Roots-en Bluesfestival Goezot In’t Hofke
Hofke van Chantraine, Oud – Turnhout (B)
7, 8 en 9 juni 2019
Informatie hier

ROOTS IN’T HOFKE : ZATERDAG 8 JUNI

COLTON TURNER (USA)
Colton Turner en zijn broer Zane (lead gitarist in de band) groeiden op in Carlsbad, California, maar momenteel resideren ze in Austin, Texas. Deze band is het beste wat de rockabilly scene de laatste jaren is overkomen. Authentieke rockabilly met een prachtige stem, excellente muzikanten en een berg originele songs. Buiten Colton en Zane bestaat de band verder uit Alberto Telo op drums en Yari Bolanos op contrabas. Veel te goed om te openen, maar aangezien ze ’s avonds nog in Amsterdam moeten spelen, zat er niks anders op. Kom op tijd en mis deze “new stars of rockabilly” zeker niet!!

THE LANKASTERS (SWE)
Nieuwe Zweedse band uit Stockholm bestaande uit Tobias Einstad (zang, gitaar), Janne Linden (gitaar), Johan Svensson (drum) en Torbjörn Eliassen (bas). Vorig jaar sloten Tobias en Johan, samen met Daniel Kordelius onze zaterdag op magistrale wijze af als The Domestic Bumblebees. Wie er bij was, weet dat dit een legendarisch concert was. Er werd toen ook aangekondigd dat dit hun laatste optreden in lange tijd zou zijn omdat Daniel zich ging wijden aan het vaderschap. De andere twee zaten echter niet stil en vormden The Lankasters. Rockin’ blues, garagerock, rechtendoor rock ’n roll!! Eerste keer in België! Crank up the fuzz!! Let’s Rock ’n Roll!!

JESSE DAYTON (USA)
De Amerikaanse zanger/gitarist Jesse Dayton maakt al tien albums lang gemeen rockende outlawcountry met de spirit van zijn helden Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings. Wereldroem heeft hij nog niet vergaard, maar behalve zijn fans weten ook zijn collega’s hem te appreciëren – zo speelde Dayton gitaar op albums van alle drie bovengenoemde grootheden. Op zijn nieuwe plaat The Outsider (2018) laat Dayton weer eens horen hoe veelzijdig hij is: honkytonk, rock ‘n roll, country, gospel, blues, alles komt in moordtempo voorbij. En live is deze americana-rocker uit Austin, Texas een ware sensatie!

THE LEGENDARY SHACK SHAKERS (USA)
Gitarist Jeff Beck omschreef de Legendary Shack Shakers ooit als ‘Yardbirds meets Sex Pistols’. Een rake observatie, dat moet gezegd worden. Deze groep heeft een geruchtmakende reputatie opgebouwd met een unieke pastei van Southern Gothic rockabilly en smerige bluespunk. De optredens van de Shack Shakers zijn ongemanierd, hysterisch, gevaarlijk en vooral erg gezellig. Onder leiding van hun charismatische frontman JD Wilkes – volgens Dead Kennedys-baas Jello Biafra ‘de beste frontman uit Nashville’ – vormen deze legenden een viermans-sloopploeg uit het Zuiden, peperhete rootspunk die iedere potentiële bekeerling omtovert tot een ware gelovige.

DALE WATSON & HIS LONE STARS (USA)
Dale Watson is één van de laatste authentieke countryhelden. Met een plek in de Hall Of Fame van Austin is hij in Amerika al bijna een legende. Net als zijn grote voorbeeld Johnny Cash speelt hij rauwe, pure country en zet hij zich af tegen de gladde popcountry die volgens hem tegenwoordig uit Nashville komt. Uitspraak van de legendarische Willie Nelson : “I’m one of Dale’s biggest fans”. Naast Waylon Jennings, George Jones en diezelfde Willie Nelson mag hij zich één van de beste country-zangers en songschrijvers van Texas noemen. Verwacht dus geen melige country-vertoning, maar “the real deal”, waarbij het ook al eens stevig kan rocken. Wij zijn trots dat we deze unieke country-outlaw eindelijk hebben kunnen strikken!!

PAT CAPOCCI (AUS)
Deze australiër uit de New South Wales regio is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde artiesten in de rockabilly scene. Hij heeft het dan ook allemaal : de looks, de songs, de sound en de stem. Daarbovenop is ook nog één van de beste gitaristen die wij de laatste tijd aan het werk zagen. Pat’s stijl is een unieke mix van western swing, jazz, country en blues. Wij vliegen hem speciaal in voor één optreden, dat wil zeggen een exclusief optreden voor Europa. Hij zal worden begeleid door de zweden Tobias Einestad op contrabas en Johan Svennson op drums. En deze combinatie gaat knallen, daar zijn wij 100% zeker van. Dus mis deze unieke afsluiter zeker niet!!!

BLUES IN’T HOFKE : ZONDAG 9 JUNI

BLUE MOON MARQUEE (CAN)
Blue Moon Marquee is canadees duo bestaande uit A.W. Cardinal en Jasmine Colette. Een duo dus, maar wel eentje met de sound van een full band. Jasmine is de rhythm sectie van de band, ze speelt niet alleen contrabas, maar ook basdrum, snare en hi-hat en daarbij zingt ze ook nog eens. A.W. heeft een zware, rokerige stem, Tom Waits is nooit ver weg. Zijn gitaarspel is energiek en swingend en heeft een jazzy blues geluid. Gepassioneerde optredens en een smeulende chemie op het podium zijn hun handelsmerk. Hun muziek is een mengeling van early blues, folk roots, swing en ragtime, maar zelf noemen ze het “Gypsy Blues”. Dé ideale opener voor zondag!

KAT RIGGINS & HER BLUES REVIVAL (USA)
Kat Riggins is een 38-jarige amerikaanse blueszangeres afkomstig uit Miami, Florida. Door de uitgebreide platencollectie van haar ouders ontwikkelde ze een liefde voor verschillende soorten muziek, gaande van gospel tot soul en van country tot rock. Haar grootste liefde is echter de rauwe, vuile, authentieke sound van haar grote heldinnen Bessie Smith, Etta james, Nina Simone, Koko Taylor en Janis Joplin. Samen met haar nederlandse band brengt ze gospelblues, bluesrock en funky blues. Opgelet, deze knappe bluesdiva is een echte bom op het podium en de kans is dus groot dat den hof al vroeg op de dag gaat ontploffen.

DANY FRACHI BAND (ITA)
Dany Franchi is geboren in Genua, Italië en wordt beschouwd als één van de beste jonge bluesmuzikanten van het huidige blueswereldje. Dany komt samen met zijn italiaanse band zijn nieuwe, door Anson Funderburgh geproduceerde, plaat “Problem Child” voorstellen. Het gaat heel hard voor deze jonge gitarist, hij stond reeds op het podium The Fabulous Thunderbirds en Ronnie Earl en speelde reeds op vele prestigieuse festivals over heel de wereld. Zijn gitaarspel is ronduit fantastisch, zowel in de rauwe shuffles als in de slow songs weet hij op ongeëvenaarde manier zijn publiek te begeesteren. Deze nieuwe bluesheld speelt bij ons zijn allereerste festivaloptreden in België!

ROBERT JON & THE WRECK (USA)
Deze vijfkoppige southern rockband uit Orange County, California, speelde twee jaar geleden reeds een fel gesmaakt optreden in onzen hof. Robert Jon & The Wreck is niet zomaar southern rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre, meer soul, meer blues. Enorm veelzijdig! Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen weer aan The Allman Brothers denken. Zelf vat de band hun muziek in drie woorden samen: Music, Miles and Whiskey. Live is de band een absolute sensatie, vijf uitmuntende muzikanten die op verschroeiende wijze elk publiek meesleurt in hun intense muzikale trip. Wij zijn heel trots en blij dat ze terugkomen!!

NIKKI HILL (USA)
In 2013 organiseerde Goezot het allereerste optreden van Nikki Hill in België. Sindsdien probeerden we haar elk jaar weer naar ’t Hofke te halen, steeds zonder succes, tot nu dus. Nikki is afkomstig uit Durham, North Carolina, maar tegenwoordig resideert ze met haar man en gitarist van haar band Matt Hill in St. Louis, Missouri. Een amerikaanse krant schreef onlangs : “If Tina Turner and Little Richard had a daughter and raised her with the help of uncles James Brown and Chuck Berry, she’d be like Nikki Hill.” En inderdaad ze heeft het allemaal in zich : rockabilly shouts, southern blues, soul, rebel punk, kortom alles wat ROCKT!! Haar optredens barsten van de energie en als je naar haar nieuwe plaat “Feline Roots” luistert, weet je dat steeds nog harder en spannender kan. Eindelijk staat deze grote rockmadam op ons festivalleke!!

THE PALADINS (USA)
Dit legendarisch trio uit San Diego staat al jarenlang op ons verlanglijstje. Dave Gonzalez (zang/gitaar) komt dus eindelijk met z’n kompanen Thomas Yearsley (contrabas) en Brian Fahey (drums) naar Oud-Turnhout. Dave en Thomas begonnen de band in 1980 en stammen uit dezelfde scene als Los Lobos en The Blasters. Twaalf platen later zijn ze nog steeds één van de “hardest rockin’ trios” in de wereld. Bijna veertig jaar zijn ze nu aan de slag, maar van enige sleet is nog altijd geen sprake. Blues, soul, country, rockabilly en een snuifje surf, het komt allemaal in moordend tempo voorbij geraasd tijdens een Paladins-show. Wij zijn zeer verheugd en vereerd dat één van de beste rootsbands aller tijden finaal op ons podium staat!!

STEVEN TROCH (B) & BIG CREEK SLIM (DEN)
Steven Troch is één van de allerbeste mondharmonicaspelers die ons landje rijk is en daarenboven heeft hij ook nog een bluesstem waar velen jaloers op zijn. Fried Bourbon betekende zijn doorbraak, een band waar we nog steeds met weemoed aan terugdenken. Maar zijn huidige band “Steven Troch band” moet daar zeker niet voor onder doen. Steven stelde ons voor om als duo met de Deen Big Creek Slim in ’t Hofke te komen spelen. Eerlijk gezegd, wij kenden hem niet. Maar na een paar minuutjes “youtuben” was de beslissing snel genomen. Wat een stem, wat een gitarist! Deze twee samen, dat moet vonken leveren, dachten wij. Kom het zelf mee beleven in onze biertent!!

Roots-en Bluesfestival Goezot In’t Hofke
Hofke van Chantraine, Oud – Turnhout (B)
7, 8 en 9 juni 2019
Informatie hier

De ticket verkoop is gestart, koop tickets HIER