Hamilton Loomis @ Blues Peer 2012

De term “21st century Blues” lijkt op het lichaam van Texaan Hamilton Loomis geschreven. De Bo Diddley protege staat weliswaar nog met de laarzen in de Blues traditie maar serveert zijn smaakvolle cocktail met evenzoveel delen Soul, Rock, Funk en lonkt daarmee naar een breder publiek.

In juli 2012 werd hij speciaal ingevlogen voor het BRBF in Peer en Loomis, die tijdens z’n show draadloos met z’n gitaar het publiek in ging, werd door velen gezien als een van de hoogtepunten van het festival. Niet alleen blijkt hij een uitstekende zanger/gitarist maar met z’n strakke band weet hij ook zeker wat entertainen is. In 2012 stond Hamilton Loomis o.a. ook in Paradiso en op het Radio 6 podium bij “Mijke’s Middag”.

Op 9 september a.s. zal het nieuwe album “Give It Back” (Ham-Bone Records/Bertus) verschijnen in de Benelux. Vijfvoudig Grammy winnaar Victor Wooten en Tommy Sims (o.a. Bruce Springsteen) verhogen de feestvreugde door hun gastbijdragen. Later dit jaar zal Hamilton Loomis voor een aantal optredens naar de lage landen terugkeren.

Hier vast een voorproefje van het nieuwe album:

“Hamilton Loomis is een fenomenale gitarist, maar vooral een echte muzikant. Zijn strakke band blijkt perfect op elkaar te zijn ingespeeld. De blues die ze brengen is doordrenkt met funk, rock en soul…..die wil ik nog wel eens zien.” (BluesMagazine n.a.v. BRBF 2012)

“Zanger, gitarist Hamilton Loomis laat ons even de regen en de blubber vergeten. Gezeten op de rug van een stevige security man, maakt hij een uitstapje door het enthousiaste publiek.” (The Bluesman n.a.v. BRBF 2012)

“Blues om op te dansen? Jazeker! We zagen Hamilton op het prestigieuze Belgium Rhythm & Blues festival in Peer en hij kwam, zag en overwon! Stal de harten van het publiek waaronder het onze.” (Rootstime, juli 2012)

GIVE IT BACK
Label: Ham-Bone Records/Bertus
Releasedatum: 9 September 2013

Tracklist:
1. Stuck In A Rut
2. Eternally
3. She’s Had Enough
4. Give It Back ( featuring Victor Wooten)
5. Partner In Crime
6. A Woman Like You
7. Everything I Had
8. High
9. Fool Sometimes
10. One More Take
11. Castle
12. Peer Pressure ( instrumental)

Zoals gezegd zal deze funky cat later dit jaar de lage landen weer op stelten zetten met zijn opzwepende, funky blues. Houd onze BluesMagazine.nl agenda in de gaten voor de definitieve data.

http://www.hamiltonloomis.com/


Ook op Blues Magazine ...