GitGo Blues Festival 2016

GitGo Blues Festival

Deventer Schouwburg en De Blueskrant presenteren op 10 december 2016 de eerste editie van het GitGo Blues Festival.
Van 17.00 uur tot 00.00 uur staat de Deventer Schouwburg in het teken van de blues.
Tien bands, zowel nationaal als internationaal, geven deze avond acte de présence.
Een gevarieerd aanbod met een breed scala aan stijlen.

Om 17.00 uur gaan de deuren open en is er in de foyer alvast lekkere akoestische blues te horen.
De volgende acts spelen deze avond op vijf verschillende plekken in de Deventer Schouwburg: In de grote zaal brengt Mac Arnold & Plate Full O’ Blues uit de Verenigde Staten zuivere onversneden Chicagoblues ten gehore. Mac Arnold speelde in zijn begintijd, toen nog op piano, samen met James Brown. Na een onvermijdelijke verhuizing naar Chicago in de jaren 60 speelde hij binnen de kortste keren in de band van Muddy Waters. Hij deelde het podium met Howlin´ Wolf, Elmore James, Junior Wells, Jimmy Reed, Big Jo Williams en Big Mama Thornton. Na meer dan 10 jaar als bassist bij Muddy Waters in de band vormde Mac Arnold The Soul Invaders. Hiermee deed hij de begeleiding voor B.B. King en later The Temptations.
Sinds 2005 is Mac Arnold de frontman van zijn eigen band. Anderhalf uur authentieke blues rechtstreeks uit het hart van the home of the blues.

Roel Spanjers, Richard van Bergen, Nico Heijligers en JJ Goossens: oftewel de rootsband Sunset Travelers verzorgen het tweede optreden in de grote zaal met, alleen voor deze avond, Frédérique Spigt als special guest.
Deze artiesten van eigen bodem hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Spigt en Spanjers werkten de afgelopen twee theaterseizoenen samen in de voorstelling succesvolle voorstelling Elvis Never Left The Building.

Ook de volgende namen zijn inmiddels definitief voor het GitGo Blues Festival:
Doghouse Sam & his magnatones uit België speelt intense mix van rauwe blues en elektrische Americana.
Kyla Brox is zonder enige twijfel de meest authentieke Britse blues- en soulzangeres van haar generatie treedt deze avond in akoestische setting op met gitaarvirtuoos Danny Blomeley.
Dirty Aces uit Groot Brittannië is één shot adrenaline. Een stomende mix van alt-rock, classic punk, garage rock, rhythm & blues en rock & roll doet denken aan The Black Keys and The Strypes maar ook invloeden van de 60’s / 70’s Stones, The Stooges en Dr. Feelgood zijn duidelijk hoorbaar.
The Blues Overdrive uit Denemarken wordt beschouwd als één van de meest opwindende en snelst stijgende acts in de Europese blues scene op dit moment. Lovende recensies in de belangrijkste muziek publicaties van over de hele wereld.
Hun album ‘ Clinch ! ‘ won onlangs tijdens de European Blues Awards de titel ‘Album of the Year ‘.
JennB is een bluesband uit Twente, geformeerd rondom zangeres Jennifer Bomert. Bekend om haar rauwe, meeslepende luide stem. Ze wordt vergeleken met zangeressen als Janis Joplin, Koko Taylor en Beth Hart. Zo’n stem vergeet je niet!
De Tom Veltien Band staat in 2016 voor de 2e keer op het Ribs & Blues festival. Deze 18-jarige veelbelovende gitarist uit Raalte onderzoekt de randen van de blues dat zich vertaalt in bluesrock, Texas blues, Chicago blues, symfonische bluesrock, swing blues en slow blues maar dan wel in een modern jasje.
Frank Blueka is de Deventer troubadour die blues, folk, en roots met elkaar verbindt. Zijn eigen werk is intiem, verhalend en onderhoudend, een begenadigd singer-songwriter.
De Leif de Leeuw Band mag in dit illustere rijtje niet ontbreken. Leif en zijn band sleepten de afgelopen jaren heel wat prijzen in de wacht. Zo wonnen ze de Dutch Blues Challenge 2014 , de European Blues Award 2015 en is Leif in 2016 uitgeroepen tot beste Blues

[rock]gitarist van de Benelux in de poll van gitaarmagazine de Gitarist. Deze zomer spelen ze op het Sziget festival; het prestigieuze en grootste muziekfestival van Europa.

Website:
https://www.facebook.com/GitGoBlues/

De kaartverkoop is van start gegaan op vrijdag 8 april jl.
Kaartverkoop: https://www.deventerschouwburg.nl/programma/#modal=/programma/1827//GitGo_Blues_festival/


Ook op Blues Magazine ...