Derde GitGo Blues Festival in Het Burgerweeshuis

Op 22 december aanstaande is Het Burgerweeshuis in Deventer de gastheer van het derde GitGo Blues Festival. In samenwerking met De Blueskrant kan dit internationale bluesfestival gezien worden als het laatste bluesfestival van 2018. Het Burgercafé, de grote zaal en de sfeervolle binnentuin zijn vanaf 18.30 uur het toneel voor een krachtig, divers en sfeervol bluesfeest met vijf geweldige bands. Het GitGo Blues Festival is het eerste kadootje dat u onder de kerstboom vandaan mag halen, Happy Holidays!

BANDS: 
Money & the Man
Het Hollandse Garage Blues-duo Money & the Man laat zien hoe muziek ooit bedoeld was. Ruw, oprecht, spannend, luid en smerig, naar je toe geworpen tijdens de intense live shows. Deze twee jonge gasten uit Zwolle zullen je verbazen met hun volwassen geluid, gevormd door blues, indie en rock ‘n’ roll.

Black Bottle Riot
De broederschap en strijd binnen Black Bottle Riot een zeldzame ‘band of brothers’ van vier dwarse, eigenwijze en tegendraadse ego’s zijn rechtstreeks te aanschouwen tijdens hun liveshows. Black Bottle Riot leeft volgens hun eigen regels en maakt muziek voor en met elkaar. Maar iedereen die de wilde naar whisky en bier ruikende ‘white knuckle ride’ met ze mee wil maken is van harte welkom! Let’s roll! Voor liefhebbers van stevige bluesy rock als Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band, The Red Devils en Thin Lizzy wordt het genieten geblazen.

Tricklebolt
Op het podium ontpoppen deze rustige Sallandse jongens zich tot een 5-koppig monster dat een verrassend rauwe stem, jankende en scheurende gitaren, gillende Hammond, steady pompende bas en stevig swingende drums uitbraakt in een heerlijke, vuige mix! Met hun eigen, door de sound van de 70’s geïnspireerde rocksongs, voert deze jonge band je terug naar de hoogtijdagen van Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin en Black Sabbath.

Kirk Fletcher

Kirk Fletcher Band [usa]
De veertigjarige gitaarvirtuoos Kirk Fletcher mag afkomstig zijn uit het Californische strijdtoneel van de gangster rap, zijn muziek vertelt een heel ander verhaal. Eén verhaal van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden.
Fletcher is al lang geen onbekende meer in de blues, zo speelde hij diverse malen langs de zijde van grootheden zoals Joe Bonnamassa en Charlie Musselwhite en was hij drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij wordt niet voor niets “one of the most in-demand blues guitarists on the scene” genoemd. Kirk Fletcher wordt gezien als het ‘totaal pakket’ met opzwepende solo’s die herinneringen oproepen aan o.a B.B. King, Stevie Ray Vaughan en Jimmy Reed. Deze grotezwarte bluesman weet soul, blues en funk te vermengen in een energieke show.

Archie Lee Hooker [usa]
Blueszanger Archie Lee Hooker is een volle neef van de legendarische John Lee Hooker en is vele jaren persoonlijk verzorger geweest van deze legendarische boogieman. John Lee Hooker vraagt zijn neef om zich in 1989 bij de band aan te sluiten. Na het overlijden van zijn oom besluit Archie Lee onder eigen naam verder te gaan en brengt zijn eerste cd ‘Suicide Blues’ uit, niet veel later gevolgd door ‘New Church Of The Blues’, waarop de laatste live opname van John Lee Hooker staat. Archie Lee toert in Europa geruime tijd met Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings, maar In 2011 formeert hij de band Archie Lee Hooker And The Coast to Coast Blues Band en houdt hij het erfgoed van zijn oom in stand. Verwacht een waar bluesfeest, een enerverende band en een dampende zaal.

Tickets a € 21,- in de voorverkoop zijn te bestellen via:
https://burgerweeshuis.nl/agenda/4977-GitGo-Blues-Festival
of via de ‘Nu Boeken’ button op facebookpagina https://www.facebook.com/GitGoBlues/

22 december 2018
GitGo Blues Festival 
Het Burgerweeshuis 
Bagijnenstraat 9,  Deventer
Aanvang: 18.30 uur