Foto CD Recensie : Get the Cat - I Sing You The Blues Get the Cat
I Sing You The Blues

CD | label: ZYX Music / Bertus | release datum: maart 2010

Door Frank van Englen

De viermans formatie uit Duitsland afkomstig meld zich met een tweede schijf in het firmament van de Blues And Beyond… dat er uit Germany goede dingen komen weten we natuurlijk al jaren, al moet ik dan wel zeggen dat dit een nieuwe band voor mij was. Ze komen uit Koln, en hebben eerst heel wat jaartjes gespeeld onder de naam Dog Party Blues band, die buiten blues ook Poppy songs, en Jazzy en Funk , soul dingen bracht toen.
De naam werd veranderd in Get The cat, en dit is dus de tweede schijf, die gevuld is met een mix van Blues and Beyond, waarbij vooral de indrukwekkende stem van Astrid Barth de aandacht op eist. Astrid heeft een stem die dan weer, sober, ingetogen, rauw, en feestelijk klinkt, wat in de diverse tracks prima tot uiting komt. Soms een beetje vergelijkbaar met Bradley`s Circus, maar dan helaas niet met die mooie bluesharp. Wel vind je een meer dan goede gitarist in dit geheel, Philip Roemer genaamd. Deze man weet wel waar hij de mosterd gehaald heeft, en etaleert dat vooral niet verkeerd. Ook de andere muzikanten laten een stukje puik werk horen, en de gastrollen van Noel Stevens/ B3, en Henning Wolter/piano versterken de kwaliteit ook nog eens qua geluid en produktie.
Ja, deze mensen spelen een lekker schijfje weg, wat vooral weer een lekkere mix is van diverse muziek soorten. Deze schijf wordt ook nog eens voorzien van een extra track /Live van de dvd “Live at Sensenhammer”. Het kan zeker geen kwaad om er eens op je gemak naar te luisteren, met een lekker wijntje ofzo.

Bluesrock, latin, Jazzy, Rocky Popsongs en Ballades komen voorbij in een zeer aangenaam plaatje.

Tracks
01. Your Sweet Kiss
02. Don´t fall In Love
03. Lies
04. Don´t make A Promise You Cann´t Keep
05. I Wanna Start A Fire
06. One Of Those Days
07. Papa Don´t Play The Blues
08. Fool In Love
09. My Old pair Of Boots
10. The Worst Pain
11. You Ain´t Seen The best Of me yet
12. I Sing You The Blues

Website Get the Cat : www.getthecat.de


Ook op Blues Magazine ...