Albany Down

Interview i.s.m. Bluesbreeker.nl

Door Nineke Loedeman

Drie mannen en een vrouw spelen met classic rock doordrongen Blues of is het toch met blues doordrongen Classic Rock? De invloeden van Led Zeppelin zijn duidelijk hoorbaar, doch deze band heeft inmiddels een hele eigen stijl ontwikkeld. In Engeland worden ze bejubeld, spelen op prestigieuze festivals en hebben diverse awards in de wacht gesleept.

Hun agenda is gevuld, en hun fanschare groeit dagelijks. Jo Mast heeft deze “Hottest Independant Rock Band” over Het Kanaal getrokken voor een editie van zijn MolGoesBlues 15 Februari jl. Een regelrechte primeur voor ze dus, hun eerste optreden buiten de UK, en wel in België. We zijn er natuurlijk bij en willen eerst van alles weten over deze jonge (blues) rock band.

Na het bijwonen van de soundcheck schuif ik met de vier jonge muzikanten aan de tafel voor een kort gesprek. Albany Down bestaat uit zanger Paul Muir, gitarist Paul Turley, drummer Donna Peters en bassist Billy Dedman. Een licht verhoogd adrenalinegehalte is wel te merken bij ze, maar dit ebt al gauw weg bij mijn vraag hoe ze het hier vinden.

Ze branden ze los: “We vinden het geweldig deze kans te krijgen om hier te spelen. We zijn zó benieuwd hoe de mensen hier op ons reageren. Naar wat we hebben gehoord is het op het vasteland toch anders qua sfeer en mentaliteit dan in Engeland, kortom: we staan te popelen en we hebben er zin in!”

> Lees het interview verder op de site van Bluesbreeker.nl


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.