HEYHOEF

‘GEEN BINGO MAAR BLUES BIJ HEYHOEF-BACKSTAGE !’

Van Heyhoef-Backstage kan gemeld worden dat zij een voortvarende start gemaakt hebben en de geïntroduceerde imposante programmering (King of the World, Def Americans, Wille And The Bandits, Lightnin’ Guy) tot nu toe weten door te zetten met nog zeer interessante act in het vooruitzicht.

21 maart mag popprofessor Leo Blokhuis een cafe avond verzorgen met aanvullende optredens door Andre van den Boogaart, Sanae Casita en Jacques Mees. 18 april komt er weer een verrassende avond met het muziekgezelschap A Perfect Combination o.l.v. drummer Danny Sahupala die een Steely Dan tribute gaan verzorgen. Deze band liet al blijken in de North Sea Jazz Club het materiaal van Donald Fagen en Walter Becker op een waardige en professionele manier te vertolken. Dit gehele concert zal binnenkort integraal uitgezonden worden via DjazzTV. Op zaterdag zal een uniek eenmalige concertavond exclusief in Nederland verzorgd worden door het New Yorkse Heritage Blues Orchestra met als special guest onze nationale gitaarheld Jan Akkerman. Zaterdag 20 juni zal er een extra buiten concertavond georganiseerd worden met de Heyhoef-Backstage Jamband, Stax-Cats en als afsluiter de Engelse bluesicoon Ian Siegal met o.a. Dusty Cigaar op gitaar in begeleidingsband Rhythm Chiefs.

Dit initiatief is min of meer spontaan tot stand gekomen als idee en wens van een aantal wijkbewoners, muziekliefhebbers en generatiegenoten (vijftigers) die dicht bij hun woning in de vinexwijk de Reeshof in Tilburg een culturele ontmoetingsavond wilden opzetten. Onder de noemer ‘Geen Bingo, maar Blues’ werd in mei 2014 van start gegaan met concertenavonden met veel blues, rock, americana, seventies als belangrijkste genres. Het mainstream gehalte a la Nick en Simon en Jantje Smit was al voldoende aanwezig in de wijk bij wijkfeesten en –festivals. Een regulier cultureel aanbod tijdens het theaterseizoen ontbrak tot nu toe. Bovendien bestond de initiatiefgroep uit bluesfanaten uit de wijk. De programmering sloeg goed aan en mede door een aantal enthousiaste sponsors is men in staat gebleken om op de concertavonden het ‘multifunctionele wijkcentrum’ om te bouwen tot een sfeervolle clubzaal met aansprekende acts zoals King of the World, Def Americans, Leo Blokhuis en Jan Akkerman. Hierdoor heeft Heyhoef-Backstage in rap tempo een positief imago op kunnen bouwen voor de beoogde doelgroep waar wijkbewoners en liefhebbers gretig op af komen.

De concerten worden 1 x per maand, meestal op de derde zaterdagavond van de maand georganiseerd in wijkcentrum de Heyhoef in het centrum van de wijk. De reacties op dit initiatief zijn overweldigend in de wijk. Een groep muzikanten uit de wijk onder aanvoering van saxofonist (Harry Muskee Band en Herman Brood) Bas Munniksma klopten aan om met tweewekelijkse jamsessions te gaan starten. Zij zullen hun podium debuut maken op een extra buiten-concertavond op zaterdag 20 juni als voorprogramma van Stax Cats en de Ian Siegal Band.

Agenda Heyhoef-Backstage: 
28 februari: Rusty Nuts en Robert den Hartigh
21 maart: Leo Blokhuis Cafe Avond (Andre van den Boogaart, Sanae Casita, Jacques Mees)
18 april: A Perfect Combination Tribute to STEELY DAN
9 mei:  Heritage Blues Orchestra, special guest Jan Akkerman
20 jun. Ian Siegal Band – Stax Cats – Heyhoef-Backstage Jamband
19 september:The Black Marble Selection
17 oktober: The Veldman Brothers.

Website Heyhoef-Backstage


Korte impressie van het laatste concert: MOJO-Man gaat uit hun dak bij Heyhoef-Backstage.

De negenkoppige Rhythm & Blues band Mojo Man is bezig met een gestage opmars rond de Nederlandse muziekpodia en laat overal indrukwekkende sporen na. Zo ook na hun laatste optreden in het nieuwe Tilburgse muziekpodium Heyhoef-Backstage, waar zij de complete zaal op hun kop wisten te zetten en in een spetterende sfeer een formidabele act wisten neer te zetten. Vooral de Mojo horns zijn een verademing en een sterke meerwaarde van deze band die nog maar net een maand of negen aan de weg aan het timmeren is. Frontzanger Marcel Duprix geeft in een promoclip al te kennen dat ‘het rockt, bluest, jazzt en swingt’. Nou, daar is geen woord van gelogen of overdreven. De negen jongens (ook de 50 plussers in deze band gedragen zich nog als jongens) weten onder aanvoering van de gedreven zanger een werkelijk bruisend show neer te zetten. Bijzondere vermelding verdient ook de 23-jarige gitarist Theo van Niel, die met venijnige scherpe gitaarsolo’s erg weet te imponeren. Mede geholpen door de aardige ambiance in het tot Juke-Joint omgebouwde wijkcentrum Heyhoef in de Tilburgse buitenwijk Reeshof en het enthousiaste publiek in een bijna uitverkochte zaal bloeide een dampende warme atmosfeer op. Na wervelde optredens in Bluescafe Apeldoorn en North Sea Jazz Club was nu Heyhoef-Backstage aan de beurt om van dit muzikale gezelschap te mogen genieten. De groep is aan een introductie en opmars bezig in het Nederlandse muzieklandschap en zal zeker een aanvulling zijn voor de diverse festivals die deze zomer georganiseerd worden.

Agenda Mojo Man
15 feb. Andijk – Cultura
27 apr. Aalten – Oerkroeg Schiller
30 mei Hoofddorp – Meer Jazz Festival
12 sep. Zoetermeer – Cultuurboerderij

mojo HB1

Lees ook :