Harte wens van Frank van Engelen in vervulling

Een harte wens van Frank van Engelen is in vervulling gegaan. Al jaren wil hij zijn eigen liedjes promoten, buiten het feit dat hij daarnaast ook zingt in verschillende  blues bands. Vanaf jeugdige leeftijd is hij al bezeten door het muziek-virus.
Het werd hem op jeugdige leeftijd al met de paplepel ingegeven. Zijn vader was ook muzikant, en zong de sterren van de hemel in koren maar ook feesten e.d. Hij blies daarnaast ook trompet, speelde gitaar en kon ook nog eens prachtig vertellen over klassieke muziek. Frank herkent deze zaken ook in zichzelf en dat bevestigd de enorme diepe connectie met zijn vader had en nog steeds voelt.

Frank schreef al snel gedichten, kerstliederen enz. en trad al vroeg op in talentenjachten.
Ook speelde hij trompet, hoorn, en later gitaar. Hij zat in vele bands en was bij de radio 35 jaar actief als DJ. Hij speelde in zijn eigen bands maar greep vaak terug op; gewoon lekker mooie liedjes zingen, en dan op het punt komen om er iets mee te doen. Soms komen dingen bij elkaar wanneer je het niet denkt zoals afgelopen jaar in Portugal.
Plannen om een aantal nummers te gaan opnemen met 2portugese vrienden bleken helaas niet door te gaan. Ergens spelend ontmoette Frank de wel bekende producer Mike Myers, die ook aan de wieg staat van hits van Billy Ocean en Cliff Richard.  Hij vroeg aan Frank of hij niet een aantal nummers solo wilde opnemen, en zo geschiede. 6uur lang in de Tinmam Studio in Silves. Het resultaat is een mini cd met 3 eigen songs met een Live Feel in zich.

De 3 songs zijn verschillend allemaal qua klank en intentie, en gaan schuil onder de titel van het mini album:
True Originals-either you hate them or love them.
Het is zijn solo ding, zijn stem en gitaar, niets meer of minder dan dat. Het album smaakt naar meer, en is een soort voorloper van een volledig album, wellicht dan met een aantal vrienden voor de instrumentatie.

Het genre is denk ik mooie singer songwriter liedjes met wel een Poppy soulfeel in er in verwerkt.
Track 1-Love, een weerspiegeling van dit begrip omgeven door een soortement van folkballad.
Track 2-Mamma,s Lullaby, een liedje voor mijn eigen moeder Theresa.
Track 3-Sweet Little love, een special song for a special person.

Deze week is het schijfje van de persen gerold en is dan ook te bestellen bij fbluesboy@telfort.nl.  En op eventueel ook via Facebook. In eerste instantie zijn er 75 gemaakt. Kosten 7 euro, incl. verzendkosten. Tevens is er de mogelijkheid je in te laten schrijven op zijn bestellijst. De rest komt dan vanzelf goed.

Frank dankt Mike en vriendin, zijn maatje Lya Vermaire, zonder hen had hij het niet kunnen doen. Hij hoopt dat vele mensen mogen gaan genieten van zijn liedjes en de songs die nog gaan komen. Natuurlijk blijf blijft hij ook blues zingen en doet dat in blues Ballads and Beats. Ook bij deze optredens zijn deze eigen liedjes te horen, met daarbij wel een bluesbrother aan zijn zijde. Binnenkort te zien dus ga langs als je van een intiem sfeertje houdt, okay? Hij hoopt jullie daar tegen te komen.

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Sort by

Bluescolumn 8 oktober 2009 – Frank van Engelen

-“Meedoen-Nadoen-Eigen Zijn!” Ja, de ophef geeft het al aan, dat ik weer het nodige te spuien dan wel te verhapstukken heb in deze wereld van “Kommer en Kwel” Man, wat ons toch allem

24

Bluescolumn 2 juli 2009 – Frank van Engelen

“PAS 0P DE PLAATS” Ja, vrienden van de Blues and Beyond, het is weer bijna zover. Koning zomer heeft zijn intrede genomen in ons wereldse rijk. Dat houdt in dat een ieder ev

24

Bluescolumn 27 mei 2009 – Frank van Engelen

Oei, wat was het een maand nietwaar? Een maand gevuld met heel veel Blues And beyond, waar werkelijk soms de vonken vanaf spatten. Ook veel verschillende dingen allemaal, en er komt nog veel

24

Bluescolumn 13 mei 2009 – Frank van Engelen

Hi There, welkom bij weer een nieuwe column met daarin nieuws omtrent alles wat er momenteel in the Blues And Beyond te beleven valt. Beginnen we met een groots opgezet evenement in

24

2016-10-14T01:05:12+00:00 1 augustus 2012|Categories: Nieuws|Tags: |13 Comments

13 Reacties

 1. Frank van Engelen 1 augustus 2012 om 22:36- Antwoorden

  Thnx

  • Sandra Faling 2 augustus 2012 om 16:33- Antwoorden

   Ik vind het echt leuk voor je!! Dat verdien je!

  • Jeannette Ginter 8 augustus 2012 om 17:23- Antwoorden

   Heb het stukje gelezen, I like it! laat nu de euro's maar rollen (jou kant op)

 2. Lionne Weijde 1 augustus 2012 om 22:42- Antwoorden

  toppie toppie een van me beste vrindjes, en hij doet het goed, ben trots!!

 3. Joke Ravesteijn 4 augustus 2012 om 12:51- Antwoorden

  Eindelijk 3 van je mooiste liedjes op cd! Heel leuk! Hebben!

 4. Blueseyfrank 4 augustus 2012 om 15:27- Antwoorden

  Ben bezig met de presentatie, meer info volgt spoedig, grtz

 5. A Wittebroek 4 augustus 2012 om 18:47- Antwoorden

  Mooi gedaan frank en veel succes in de toekomst!

We horen graag je mening! Voeg reactie toe