Foto: Michiel ter Elst

Frank Blueka maakt programma Beer, Blues & BBQ in Heerde compleet

De muziek van Frank Blueka is te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden. In Heerde zal Frank op zaterdag 24 augustus de blues laten trillen door de snaren van zijn gitaar en vertolken met zijn stem.
Celtic Bluesman Barry Mc Cabe, vriend van Rory Gallagher, nam Frank al eens mee als voorprogramma van zijn “Peace within tour”. Harry Muskee draaide Frank als eerste in zijn radioprogramma en Johan Derksen was laatst hevig verbaasd dat iemand Frank niet kende. Derksen heeft al zijn CD’s… Dat is het treffende aan Frank Blueka. Hij voelt zich goed in de luwte van de aandacht en toch is zijn vakmanschap voor songschrijven en performance wel degelijk opgevallen. Zijn specialiteit is het terugbrengen van blues en rocksongs tot hun essentie. Een rockpoëet, relaxed en doeltreffend met een herkenbare sound. Verrassend, spannend en altijd die warme bluesy stem, die het publiek doet stilstaan en nieuwsgierig maakt…

Dat is precies wat de organisatie van Beer, Blues & BBQ voor ogen heeft: “We willen een groter publiek nieuwsgierig en verder bekend maken met blues muziek. Dit zal zeker gaan lukken met de acts die geboekt zijn voor zaterdag 24 augustus!” zegt Frank Drost, voorzitter van Visit Heerde.

Big Bo zal om 16:00 uur het publiek verwelkomen in het centrum van Heerde. Frank Blueka is te horen om 18:00 uur en The Veldman Brothers zullen de avond afsluiten met hun muzikale enthousiasme voor de blues. Zij starten rond 19:00 uur. Ondertussen zal de BBQ aangestoken worden op het Dorpsplein van Heerde en de tapkraan zal open gaan voor het leveren van schuimende biertjes.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.