Xavier Rudd
Support: Bobby Alu
Doornroosje, Nijmegen
1 november 2022

De wind waait sterk door Xavier Rudd’s tiende album. Na meer dan drie jaar is de Australiër terug met een schitterend nieuw album “Jan Juc Moon”.

Xavier Rudd (fotografie Marco van Rooijen)

Rudd maakt spirituele, feel-good folk en is daarnaast niet alleen artiest, maar ook activist. Een telkens terugkerend element wordt ook op deze plaat weer op een warme manier bezongen; de ontzagwekkende kracht van de natuur om ons heen en het belang dat we deze koste wat kost beschermen. De diepgaande inclusieve boodschap van zijn muziek weet mensen te verbinden en te inspireren. De surfende singer-songwriter wist op zijn tiende al dat hij muzikant wilde worden. In 2002 bracht hij zijn debuutalbum ‘To Let’ uit. Xavier Rudd deelde de afgelopen jaren het podium onder meer met gelijkgestemde artiesten als Ben Harper, Jack Johnson en Donovan Frankenreiter.

Xavier Rudd

Op dinsdag 1 november stond Xavier voor een uitverkochte Grote Zaal in Doornroosje te Nijmegen. Blues Magazine fotograaf Marco van Rooijen was daarbij aanwezig en schoot bijgaande fotoreportage. Alle foto’s van de avond zijn te vinden in het fotoalbum Xavier Rudd.

Xavier Rudd

Xavier Rudd

Xavier Rudd

Xavier Rudd

Xavier Rudd

Bobby Alu


Ook op Blues Magazine ...