Songhoy Blues
TivoliVredenburg, Utrecht
16 november 2017

Diversiteit in Blues met echte Sahara Blues.

Op heerlijke Afrikaanse (Timbuktu & Gao,  Mali) klanken kan iedereen genieten van het optreden van de Afrikaanse desertbluesband Songhoy Blues. Ooit begonnen uit grote frustratie vanwege de onrust in het noorden van Mali wat hen dwong te vluchten naar het zuiden. De leden van Songhoy Blues zijn Oumar Touré, Aliou Touré en Garba Touré met later de drummer Nathanael Dembele en de band werd een hit in de Bamako live scene. Na optredens in Engeland werden ze ondersteund door Damon Alborn (Gorillaz- Blur) en konden zo hun carrière verder uitbouwen. Samen met Nick Zinner maakten ze de track Soubour (“geduld”) tot een groot succes op Damon’s album ‘Maison des Jeunes’.

Tekst en foto’s: Peter Putters / De Nozem
(Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Met het tweede album ‘Résistance’ heeft Songhoy Blues zich voorgoed als “wereld muziek” artiesten gevestigd. Malinese Blues met opzwepende gitaar klanken en een heerlijk dansbaar ritme waarop echt niemand stil kan zitten! Fan-tas-tisch! De lead zanger maakt er vanavond een vrolijke show van en benadrukt dat muziek verbindt. In de gezellige Pandora zaal van TivoliVredenburg blijkt dit zeker te werken. Wat ik persoonlijk jammer vind is het ontbreken van percussie, iets wat zeker bij deze muziek een extra dimensie zou kunnen geven.

Noot van de redactie: Songhoy Blues toert deze én komende maand nog door Europa.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.