Skunk Anansie
Ziggo Dome, Amsterdam
26 juni 2011

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marco van Rooijen
>> Fotoalbum Skunk Anansie @ Ziggo Under Construction Concert, Amsterdam <<

Voor degene die het ontgaan is, Ziggo timmert muzikaal al geruime tijd aan de weg.
Ze hebben bijvoorbeeld, samen met Jan Douwe Kroeske, de 2 Meter Sessies weer nieuw leven ingeblazen. Opnames hiervan zijn o.a. te bekijken via het youtube kanaal van Ziggo
Hiernaast staat het Ziggo Dome inmiddels al behoorlijk ver in de steigers. Dit gaat een specifieke concerthal worden voor maar liefst 15.000 liefhebbers. Om de aandacht hierop gevestigd te houden gaat men starten met concerten at Ziggo Dome Under Construction.
De energieke band Skunk Anansie is de eerste in deze reeks.
Hoewel Skunk Anansie niets met blues heeft te maken, en zelfs lastig te plaatsen is in het Beyond genre konden we de uitnodiging om bij het concert aanwezig te zijn en een blik te kunnen werpen op de hal in aanbouw dan ook niet naast ons neerleggen.

Skunk Anansie

Na de ontvangst gaan we richting het bouwterrein waar de gig zal gaan plaats vinden.
Echter, het terrein is slechts te betreden met een veiligheidshelm op onze hoofden. Zo kan het dus gebeuren dat een rond de 300 mensen met bouwhelmen op hun hoofd zich rondom het podium opstellen om de band van wel heel dichtbij te kunnen bewonderen.

Skunk Anansie

Voordat de band het podium beklimt moet het eerst tussen de bouwsteigers en andere los liggende bouwspullen door. Frontvrouw Deborah Anne Dyer

[Skin] is gekleed met gevederde schouders en heeft gelijk alle aandacht te pakken. En dan?, dan gaat het los!
Wie de band nog nooit live heeft gezien, ga kijken. Al is het alleen maar om een keer mee te maken welke energie er over je wordt heen gestort.
Er wordt gelijk stevig geopend met Charlie Big Potato dat een vervolg krijgt met het nieuwere Because Of You uit 2009. Skin sleurt, springt, rent, klimt over het podium van bandlid naar bandlid en geeft alles wat ze in zich heeft. De veren gaan af, het ritsje gaat open en de aanwezigen worden steeds meer meegnomen in het energieke optreden. Ook de andere bandleden gaan volle bak en drummer Mark Richardson slaat zelfs de splinters van zijn drumsticks. Om het hele podium heen zijn witte en vooral gele helmen waar te nemen die op de muziek heen en weer gaan op de hoofden van de toeschouwers. Meest gedenkwaardig gezicht is deze helmen al springend op en neer te zien gaan als de grote krakers, waar onder Twisted, voorbij komen.
Als er met Skankheads is afgesloten is het wel even slikken dat er geen toegift gegeven wordt.
Helaas, part of the deal. In ieder geval een heerlijk initiatief van Ziggo die dit op een perfecte en tevens ontspannende manier georganiseerd hebben. Hopelijk mogen we er een volgende keer weer bij zijn.

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Setlist:
Charlie Big Potato
Because Of You
God Loves You Only
In The Name Of [Pity Riff] My Love Will Fall
My Ugly Boy
Weak As I Am
Hedonism
Twisted
Over The Love
Tear The Place Up
Skankheads

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Skunk Anansie

>> Meer foto’s Skunk Anansie @ Ziggo Under Construction Concert, Amsterdam <<

Website artiest: www.skunkanansie.net


Ook op Blues Magazine ...