Oli Brown
Voorprogamma: Leif de Leeuw Band
Cultuurpodium de Boerderij, Zoetermeer
1 december 2011

Oli Brown & Band

Leif de Leeuw & Band

Tekst: Hananja Verduyn / Foto’s : Marco van Rooijen

We konden ons opmaken voor een avond met jong talent. Oli Brown als hoofd progamma en Leif de Leeuw in het voorprogamma zijn zeker geen onbekenden in “Blues” land.
Beiden, awards winnaars, hadden er natuurlijk weer zin in.
Ons was te oren gekomen dat bij de Leif de Leeuw band een zangeres was toegetreden en in Blues in Wijk een succesvol optreden had gehad. Dus wij waren nieuwsgierig.
Het toepasselijke nummer “Welcome to the Club” van Joe Walsh werd door deze zangeres, Britt Jansen, die een klassieke conservatorium opleiding heeft genoten, voorzichtig ingezet. Het leek alsof zij haar stem nog niet volledig durfde te geven. Gaandeweg leek ze wat te ontspannen, maar bleef zeer geconcentreerd. Maar door de reactie van het publiek leek ze de sympathie en waardering te hebben gewonnen. Een uitstekende aanwinst voor de band!

Leif de Leeuw & Band

Leif speelde prachtige solo’s, zeer verheugd een aantal bekende gezichten in het publiek te herkennen en genoot ervan om op dit podium te kunnen spelen. Af en toe een beetje de stijl van één van zijn idolen, Joe Bonamassa, (vingertje/arm en been omhoog, wat we al eerder bij Leif hebben gezien) maar dat is niet erg. Er is genoeg “Leif” in zijn spel dat we een beetje imitatie mogen tolereren. Want het is nl ook erg leuk om te zien dat deze jonge artiesten goed kijken naar hoe de meer ervaren artiesten het doen op het podium en het kwam zeer natuurlijk over. Het deed niets af aan de kwaliteit van zijn spel. Rock, Blues en zeer gevoelig gitaarwerk werd ons ten gehore gebracht. Nummers als “Cause We Ended as Lovers” en “Love That Burns”werd op een memorabele manier gespeeld. Zo jong, en wat een talent! Een hoofdpodium waardig, waar Nederland trots op kan zijn.

Leif de Leeuw & Band

Set List:
Welcome to the Club
Mr. Big
Love that Burns
Everyday I Have the Blues
Wishing Well
Hunter
Cause We Ended as Lovers
Have a Cigar

Oli Brown & Band

En dan, na een kwartier pauze, was het tijd voor Oli Brown. Een totaal nieuwe samenstelling in zijn band tov zijn vorige optreden in de Boerderij. Een nieuwe drummer en een nieuwe bass gitarist, die hem, zoals hij ons later vertelde, erg verraste door tijdens het optreden het podium te gebruiken waardoor er een leuke interactie ontstond.
Niettegenstaande het frêle uiterlijk van Oli Brown begon hij zijn optreden voortvarend, “I Can Make Youre Day” werd lekker ingezet.
Oli was wat minder blues maar wat meer rockend vanavond. Ook werd er tussen het publiek gespeeld en ging ondertussen al spelend op de foto met een fan. De sfeer zat er lekker in.
Met Oli Brown is het altijd een feest.
Het nummer van Donny Hathaway “I Love You More Than You Ever Known” vond ik zeer moedig om te doen. Nummers van dit soort iconen en gespeeld door andere iconen als Gary Moore kennen we als onze broekzak. Daarom heb ik respect voor de manier waarop het wordt gespeeld door een jonge artiest als Oli Brown.
Als toegift werd om Roxanne gevraagd, en ja hoor “Stone Cold” stond op het progamma als toegift. Hij maakte een “Rose” in het publiek heel blij door even een variatie op de naam te spelen.
Deze avond was het dus dubbel genieten van jong talent. Helaas niet al teveel mensen waren naar Zoetermeer afgereisd, maar degene die er waren (ongeveer 150 bezoekers) konden genieten van talent, enthousiasme en kwalitatief uitstekend uitgevoerde muziek, zoals we gewend zijn van deze bands.

Oli Brown & Band

Set List:
I Can Make Youre Day
Keeping my Options Open
Evil Soul
Here I Am
Devil in Me
Top of the World
Speechless
Thinking About Here
Mr. Wilson
I Love You More Than You Ever Known
No Diggity
Sound Ground
Stone Cold (toegift)

Oli Brown & Band

Oli Brown & Band

Oli Brown & Band

Oli Brown & Band


Fotoalbum Oli Brown & Leif de Leeuw

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157628293897985″]

Lees ook :