Zanger, songwriter en begenadigd gitarist Marcus King maakte met debuutalbum ‘Soul Insight’ in 2015 direct een sterke indruk. Zijn ‘soul-influenced psychedelic southern rock’ combineert een oud geluid met nieuwe energie en komt met zijn band ‘The Marcus King Band’ live het best tot zijn recht. Op zijn tweede langspeler ‘The Marcus King Band’ uit 2016 riep King de hulp in van voorbeelden Derek Trucks (speelt gitaar op ‘Self-Hatred’) en levende legende Warren Haynes (bekend van o.a. Gov’t Mule, The Allman Brothers Band en The Dead). Met name Haynes had een grote bijdrage gezien hij het album ook produceerde.

King en zijn band zitten niet stil, in oktober 2017 verscheen de ‘Due North’ EP en vorig jaar was daar alweer het volwaardig album ‘Carolina Confessions’.”
Aldus is te lezen op de uitnodiging van Paradiso waar Marcus King en zijn band op dinsdag 3 maart voor een stijf uitverkochte zaal staan. Blues Magazine fotograaf Rob Sneltjes is er ook en schiet bijgaande toffe fotoserie. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)
Het voorprogramma wordt verzorgd door de jonge Amerikaanse singer-songwriter Sammy Brue, die hier een uitstekend visitekaartje afgeeft!


Sammy Brue

Website Marcus King Band


Ook op Blues Magazine ...