Fotoverslag: Knight of the Guitar – Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer 23 December 2017

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is ‘Knight of the Guitar’. Of vrij vertaald ridders ‘te gitaar.’ Deze vijf Hollandse meesters zijn achtereenvolgens: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Leendert Haaksma, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw. Aan dit indrukwekkende gezelschap is gedurende deze tour, ook nog Mother’s Finest gitarist John Hayes voor enkele shows toegevoegd. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen en dat zal tijdens hun gezamenlijke tour ook zeker gaan gebeuren. Het zestal zal op het podium door Akkermans vaste band worden ondersteund. Op de planken verder de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Bedenker van ‘Knight of the GuitarJan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om op en rond zijn verjaardag (24 december) een muzikaal event te organiseren. Deze editie zal zijn met een aantal gitaarcollega’s. Bron: Boerderij Zoetermeer.

Op zaterdag 23 december stond dit gezelschap op de planken van het Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer, waar Blues Magazine fotograaf Rob Sneltjes dit zinderende optreden op uiterst sfeervolle wijze heeft vastgelegd. De Knight Of The Guitar karavaan dendert nog even door: 28 december in Doornroosje te Nijmegen, 29 december in de Melkweg te Amsterdam en 30 december in de Oosterpoort te Groningen.
(Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Hieronder ook nog enkele video’s van het optreden, door Edwin Birkhoff

28 december 2017|Categories: Concertverslagen|Tags: , |1 reactie

Eén reactie

  1. Rocky Stratocaster 4 januari 2018 om 10:36 - Antwoorden

    Volgens mij heet dit nummer ; de krolse kater . Gibson giraren staan bekend als jankers maar ook als heel gevoelig . Dit dus niet Ruben en met die Akkerman heb ik het al jaren gehad. Kijk maar eens op youtube bij Ruben Hoeke met Akkerman samen , die Lucas Pruim staat er gewoon bij Jan met de korte achternaam en Akkerman zit er gewoon , nou ja gewoon , in een heel andere toonsoort er door heen te fietsen met zijn oeverloze gepingel .

We horen graag je mening! Voeg reactie toe