Keb’ Mo’
Voorprogramma: Dede Priest
Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht
5 november 2011

Keb' Mo'

Dede Priest

Tekst: Hananja Verduyn / Foto’s: Marco van Rooijen

Zowel Keb Mo als Dede Priest waren voor mij een goede reden om af te reizen naar Vredenburg locatie Leidsche Rijn, Utrecht.
Er stond mij en de anderen in de goed gevulde, maar toch lang niet uitverkochte, zaal een lekkere muziekavond te wachten. Relaxt achterover geleund in de stoel wachtte ik af wat er ging komen…

Dede Priest

Dede Priest betrad het podium, begeleid door alleen onze eigen Raymond Nijenhuis, die deze weken ook toert als gitarist van de Cuban Heels.
De in Texas geboren, maar tegenwoordig in Nederland wonende kleurrijke dame heeft inmiddels een snel groeiende reputatie opgebouwd door verschillende optredens en twee prachtige albums.
Ze heeft een mooie, lichte stem. Even wennen misschien voor sommigen die een stevige strot gewend zijn bij de dames uit Texas. Maar ze betoverde de zaal vanaf de eerste noot. Met voornamelijk nummers van haar laatste cd “Kinky at the Root” was het muisstil in de zaal, en het applaus barstte los na elke laatste noot. Zo puur, zo zuiver, zo vol emotie… momenten met kippenvel. Mede ook door het prachtige gitaar spel van Raymond.
Ze had van mij nog wel even door mogen gaan.

Keb' Mo'

Na een korte pauze kwam Keb Mo! Dat deze man in de loop der jaren zich ontwikkeld heeft tot een zanger die alle denkbare stijlen beheerst liet hij zien in dit geweldige optreden. Begeleid door een 5 koppige zeer professionele band, met elk hun eigen talenten en veel gevoel voor show, kregen we een fantastische muziek avond. Keb Mo’s eigen handelsmerk is een eerlijke, ongepolijste stem, bedrieglijk eenvoudige gitaarbegeleiding en pakkende melodieën.
De gespeelde nummers laten zien dat Keb een meester is in het mengen van Blues, Jazz, R&B en Soul. Prachtig! Er werden werken gespeeld van zijn verschillende, sommige door Grammy’s beloonde albums. Uiteraard ook van het laatste album, “Reflection” met veel funk, jazz en soul , werden verschillende nummers gespeeld.

Het publiek, dat bestond uit allemaal pure muziek liefhebbers, verraste Keb Mo doordat er om een tweede encore gevraagd werd waar hij dan ook gehoor aan gaf!
Dat het publiek enthousiast was had hij alleen maar aan zichzelf te danken. Wat een ras muzikant. Hij was heel dankbaar voor dit eerbetoon. Na echt de laatste song, “hing” hij op zijn gemak met zijn armen over de gitaar heen om het publiek respectvol te bedanken.

Keb' Mo'

Het geluid in Vredenburg was fenomenaal goed. De mooi bespeelde Hammond was heel zuiver te horen. De decibels waren acceptabel, de acoustiek geweldig.
Het was erg moeilijk om te kiezen dit weekend in het ruime aanbod van de muziekagenda, maar ik heb zeker geen spijt gehad van deze keuze.

Keb' Mo'

Keb' Mo'

Keb' Mo'


Fotoalbum Keb Mo & Dede Priest

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627967173695″]


Ook op Blues Magazine ...