Chris Cain  (7 van 22)

JJ’s Blues & Roots Festival – JJ’s Music House, Zoetermeer 14 September 2019

Getriggerd door het imposante programma van het de tweede editie van het JJ’s Blues & Roots Festival is de beslissing snel genomen! Een festival dat 12 uur lang blues ademt en het publiek trakteert op nationale en internationale bands, workshop, clinic, eten en drinken en….dit alles onder het genoegen van werkelijk prachtig weer!
Op naar Zoetermeer dus. Met een line up om je vingers werkelijk bij af te likken en die klinkende namen bevat als Big Bo, Giles Robson Band, The BluesBones, de Dave Warmerdam Band, Stevie Nimmo Trio, Big Daddy Wilson, Chris Cain en niet te vergeten Barrelhouse! Ook is er een heuse afterparty met The Rude Move.

Wat hebben we genoten, uiteraard hebben we wat foto’s gemaakt plus enkele video’s om nog eens flink van na te genieten. Dit kleine maar toch ‘grote’ festival bevat alle ingredienten om als “geslaagd” benoemd te worden: een puike en werkelijk uitstekende organisatie, vele vriendelijke medewerkers, lekker eten & drinken en een meer dan zalige sfeer. Tel daar bij op die heerlijke bluesmuziek en ik mag wel zeggen dat dit festival zich erg goed op de Nederlandse bluesfestivalkaart heeft geplaatst. De aanwezige bluesliefhebbers zullen dat kunnen beamen!

Een sfeerverslag van Nineke Loedeman (foto’s) & Edwin Birkhoff (video’s). Alle foto’s staan in het album JJ’s Blues & Roots Festival 2019. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

De dag werd afgetrapt door de veelbelovende Dave Warmerdam Band. We horen eigen nummers, naast ook enkele covers en zien een enthousiaste frontstage performance door toetsenist Dave Warmerdam en zangeres Janne Timmer. De ritmesectie, bassist Lars Hoogland en drummer Rick van der Voort, staat als een huis en gitarist Sonny Ray van den Berg zorgt weer voor heerlijk zinderend gitaarwerk!

 

Dave Warmerdam Band @ JJ's Blues And Roots Festival

Dave Warmerdam Band @ JJ's Blues And Roots Festival

Dave Warmerdam Band @ JJ's Blues And Roots Festival

Ook was het weer volop genieten met onze Belgische vrienden The BluesBones!

 

The BluesBones (2 van 8)

The BluesBones (8 van 8)

The BluesBones (4 van 8)

De uit Groot Brittannië afkomstige bluesharmonica speler Giles Robson speelt zich compleet in het zweet en brengt met zijn uitstekende band, met een hoofdrol voor de uitstekende gitarist Chris Corcoran, de swing er volledig in! Ook heeft hij zijn fonkelnieuwe album ‘Don’t Give Up On The Blues’ meegebracht, die na afloop als warme broodjes over de toonbank gaan!

Giles Robson Band @ JJ's Blues And Roots Festival

Giles Robson Band @ JJ's Blues And Roots Festival

Giles Robson Band @ JJ's Blues And Roots Festival

Een van Nederlands oudste, en voor velen beste, bluesbands Barrelhouse weet er altijd een feest van te maken! Tineke Schoemaker zingt met evenveel overtuiging & passie als in de beginjaren en de broertjes LaPorte weten elkander nog steeds uit te dagen met hun vlammende gitaarspel!

Barrelhouse @ JJ's Blues And Roots Festival

Barrelhouse @ JJ's Blues And Roots Festival

Barrelhouse @ JJ's Blues And Roots Festival

Barrelhouse @ JJ's Blues And Roots Festival

Barrelhouse @ JJ's Blues And Roots Festival

Wat is het toch fijn om Big Daddy Wilson weer aan het werk te zien! Deze Amerikaanse bluesman, al jaren woonachtig in Duitsland, weet met zijn warme stem, groovende muziek en heerlijke performance het publiek nog meer te verwarmen!

 

Big Daddy Wilson (5 van 18)

Big Daddy Wilson (17 van 18)

Big Daddy Wilson (9 van 18)

Big Daddy Wilson (18 van 18)

Chris Cain weet met zijn virtuoze, vlammende gitaarspel en aimabele performance de harten te veroveren van vele bluesliefhebbers. Begeleidt door de uitstekende Luca Giordano Band speelt hij hier vanavond het dak er volledig af! Aan het eind van zijn set roept hij nog even Sonny Ray van den Berg, gitarist van de Dave Warmerdam Band het podium om een robbertje mee te spelen.

 

Chris Cain (16 van 22)

Chris Cain (14 van 22)

Chris Cain (8 van 22)

Chris Cain (21 van 22)

Chris Cain (17 van 22)

Dan is het tijd voor de afsluiter: de Schotse held Stevie Nimmo en zijn trio. Samen met drummer Craig Bacon en virtoze bassist Kelpie McKenzie sluit hij dit heerlijke festival met een dampende set af. Dit was een uitermate Good Day For The Blues!

 

Stevie Nimmo Trio (4 van 15)

Stevie Nimmo Trio (2 van 15)

Stevie Nimmo Trio  (11 van 15)

Stevie Nimmo Trio (3 van 15)

Stevie Nimmo Trio (15 van 15)

Alle video’s van de avond kun je hier nog bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=NUQFMQSjnEc&list=PLEUFUlDaZpr2krAQnfDGn7RCeuIELN5v5

En alle foto’s staan hier: https://www.flickr.com/photos/bluesmagazine/albums/72157710987154153/with/48764297718/

Chris Cain  (10 van 22)


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.