“De Jimi Barbiani Band is het meest recente project van Jimi Barbiani. Deze Italiaanse gitarist is één van de beste blues rock slide gitaristen in Europa. In 2010 verscheen het debuutalbum ‘Back On The Tracks’, dat in Europa redelijk succes kende. Als promotie van die cd deed Jimi met succes een uitgebreide Europese tour. De Jimi Barbiani Band is een alchemie aan invloeden van artiesten als Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Jeff Beck. Het explosieve geluid en de intensiteit waarbij de klasse power band zich ten volle kan uitleven en dat dikwijls uitmondt in een lange jam naar de meest gepassioneerde bluesrock kenmerkt eigenlijk de Jimi Barbiani Band.

Jimi is net als zijn naamgenoot en voorbeeld Jimi Hendrix, die speelt vanuit zijn ziel. Hij speelt altijd vanuit het gevoel en instinct en dat combineert hij met zijn technische bekwaamheid. De band heeft zich versterkt voor voor het optreden in de Bluesclub XXL met de Italiaanse Hammond speler Pietro Tauscher. Jimi wil zondagmiddag groots uitpakken in Wageningen dus de broekspijpen zullen wel gaan wapperen deze middag”, zo luidt de aankondiging van dit concert van de Bluesclub XXL te Wageningen.

Blues Magazine fotograaf Johan Breij was deze fantastische middag aanwezig en kan dat volledig beamen. Geniet van zijn prachtige foto-impressie!
(Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Setlist:


Ook op Blues Magazine ...