Fotoverslag: Jen Cloher – Rotown, Rotterdam 11 Februari 2018


Jen Cloher is sinds 2006 een sleutelfiguur binnen de DIY-scene van Melbourne: ze runt momenteel platenlabel Milk!-Records met haar vrouw Courtney Barnett. Barnett’s wereldwijde doorbraak moet ook voor Cloher best een aparte ervaring zijn geweest. De afgelopen drie jaar bracht Cloher vaak alleen thuis door, terwijl Barnett de hele wereld rondtoerde. Deze situatie leverde genoeg denkstof op voor haar fantastische vierde album.

Cloher komt zowel achteloos cool, humoristisch als onomwonden uit de hoek: de liedjes klinken spontaan en nonchalant ingespeeld, met prachtige verwijzingen naar de poëet Les Murray, Dirty Three – de band van Bad Seed Warren Ellis – en haar aan Alzenheimer’s overleden moeder. Ook Kurt Vile – die binnenkort een plaat uitbrengt met Barnett – doet een gastbijdrage, op het nummer Loose Magic.

De plaat heet overigens gewoon ‘Jen Cloher’, want voor vele luisteraars geldt het als introductie tot haar werk (lees de recensie hier). Cloher nam de elf songs vorig jaar op met Barnett op gitaar, Jen Sholakis op drums en Bones Sloane op bas. In deze bezetting stond Cloher afgelopen zondagavond ook in Rotown. Bron: Rotown.

William Lindner (video’s) en fotograaf Ad Baauw waren aanwezig bij dit concert. Bijgaand hun impressie.
(Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)
Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by
17 februari 2018|Categories: Concertverslagen|Tags: |1 reactie

Eén reactie

  1. Gerrie koole 20 februari 2018 om 09:42 - Antwoorden

    Volgens mij was die andere gitariste Courtney Barnett.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe