Engel Blues
met AJ Plug, Big Bo, The Original Strikes, Robert Jon and The Wreck
Groene Engel, Oss
1 oktober 2021

Engel Blues @ Groene Engel, Oss - fotoverslag

AJ Plug & Band @ Engel Blues Festival (1 October 2021 Groene Engel, Oss)

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-868

Big Bo @ Engel Blues Festival (1 October 2021 Groene Engel, Oss)

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-726

Tekst: Jos Verhagen / Foto’s: Marco van Rooijen. Alle foto’s van de avond staan in het album Engel Blues. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Het was een verademing om weer in een goed gevulde zaal te staan, een hernieuwde kennismaking te hebben met veel blues vrienden en vriendinnen. De uitgelatenheid, de vrolijke stemming, je voelde aan de zaal dat ze er zin in hadden. Het programma van de Engel Blues was er dan ook na. Je moet het de Groene Engel nageven dat ze het aandurfden dit risico te nemen. De motor achter deze Engel Blues, Liesbeth en Willy van Hal verdienen dan ook een pluim voor het gevarieerde programma wat zij ons voorzette.

AJ Plug, gaf een intiem concert, onder de noemer “Less is more,” galmde haar stem door de zaal, het greep je bij de keel. Ondersteunt door het fantastische gitaarspel van Guy Smeets was het genieten. Dat spel van Guy Smeets verraste mij, dan weer ingetogen dan volop uithalend kon hij rekenen op veel bijval van het publiek. Na dit fijne optreden werd het podium vrijgemaakt voor de Dutch Blues Foundation, deze had het namelijk behaagt de oprichter en fotograaf van Blues Magazine, Marco van Rooijen, te eren met een Keep the blues alive Award, als recensent kan ik alleen maar zeggen volledig terecht, in de jaren is Blues Magazine onder zijn leiding uitgegroeid tot een begrip ook ver buiten onze landsgrenzen.

AJ Plug & Band @ Engel Blues Festival (1 October 2021 Groene Engel, Oss)

AJ Plug & Band @ Engel Blues Festival (1 October 2021 Groene Engel, Oss)

Tijd weer voor de muziek met Robert Jon and the Wreck, de band is al dik een maand aan het toeren door Europa en overal waar zij komen laten ze een verpletterende indruk achter zo ook in de Groene Engel. De enthousiaste reacties van het aanwezige publiek zweepte hen op. Zeker gitarist Henry James liet zich niet onbetuigd, als geen ander weet hij een gitaarsolo op te bouwen. De hele band klonk als een geoliede machine. Doordat de drummer Andrew Espantman bij een eerder optreden in Joldelund zijn laarzen in het hotel had laten staan, en uw verslaggever ook bij dat optreden was kon ik hem zijn laarzen in Oss terug geven en had ik even de tijd om hem en bassist Warren Murrel kort te spreken. Ik vroeg hun of het lange toeren niet erg vermoeiend was maar beide reageerde lachend van niet. Het weer “on the road” zijn is heerlijk en heeft ons als band alleen versterkt, we zijn beter geworden. Geloof me dat waren ze, in een afwisselende set, met ingetogen nummers, en krakers zoals Miss carolina, Shine a light on me Brother, sloten zij groots af met Cold night; dat is het nummer waarmee ze zelfs de grootste criticaster mee omver spelen. Top band!!!

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-600

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-683

Je kon je afvragen of dit blues is, ik hoorde ook stemmen als dat dit klonk als een opgevoerde Eagels. Toch kwamen de blues puristen ook aan hun het trekken met de Strikes. Uitstralend niet onder de de indruk te zijn spuwden zij hun old skool blues de zaal in. Ook zij kregen het aanwezige publiek aan het swingen. Laat dat maar Big Pete en de weergaloze Sjors Nederlof over, hun spel is en blijft aanstekelijk en zeker bij Red Devils klassieker “I wish you would” swingde de zaal als een dolle. Jammer was het dan ook dat er om kwart voor twaalf een einde kwam aan de fijne avond live muziek, iedereen in de zaal had wel nog een uurtje door willen gaan met de Strikes.

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-1061

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-1036

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-814

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-518

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-504

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-376

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-371

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-448

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-233

AJ Plug & Band @ Engel Blues Festival (1 October 2021 Groene Engel, Oss)

engel-blues-festival-oss-20211001-photography-marco-van-rooijen-1070

Alle foto’s van de avond staan in het album Engel Blues.


Ook op Blues Magazine ...