Blues in Wijk presenteert … David Gogo
Calypso Theater, Wijk bij Duurstede
15 oktober 2011

DAVID GOGO

Tekst: Hananja Verduyn / Foto’s: Marco van Rooijen

David Gogo…komt…en gaat

BluesMagazine was afgelopen zaterdag te gast bij Blues in Wijk, waar David Gogo éénmalig zou optreden. David is bezig met een tour in Canada met Johnny Winter, en is één van de hardst werkende blues-rock gitaristen van Canada, en dat blijkt wel uit het feit dat hij voor dit ene optreden speciaal heen en weer gevlogen is naar ons kleine landje. Mede dankzij de jarige Maarten. Toen David was geland op Schiphol bleek zijn gitaar niet aanwezig te zijn, dus moest er naarstig op zoek gegaan worden door diverse mensen naar zijn Fender. Gelukkig, drie uur voor het concert van start zou gaan was de gitaar met een prachtige pin up erop, weer in handen van de bekwame gitarist / zanger.

DAVID GOGO

De zaal was gevuld met zo’n 175 mensen. En de sfeer was gezellig en verwachtingsvol.
David werd begeleid door een Nederlandse bassist, Jasper Mortier. Niet de eerste de beste mag ik wel zeggen, gezien zijn nominatie voor de Blues Award. Achter het drumstel had Fokke de Jong plaatsgenomen.
David trok van leer door te starten met een nummer van Muddy Waters, Louisiana Blues door vervolgens een nummer van zijn eigen album uit 2002 Skeleton Key, “Things are about To Change” te spelen.
Het optreden werd afgewisseld met nummers van Jeff Healey, Bob Dylan, BB King, Robert Johnson en Elmore James.

DAVID GOGO

Eén van de slide songs werd gedaan met behulp van een eerst, door David op het podium leeggedronken bierglas. Ouderwetse slide blues dus.
Het samenspel van de bassist en de drummer mag zeker niet over het hoofd worden gezien. Zoveel plezier, en zoveel enthousiasme!
Het gehele optreden van David Gogo zorgde voor een geweldige avond met heerlijke bluesrock en slide.
Het was een eer om daarbij aanwezig te zijn.

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

DAVID GOGO

Fotoalbum David Gogo @ Blues in Wijk

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627815479603″]

Website David Gogo : www.davidgogo.com


Ook op Blues Magazine ...