Fotoverslag: Culemborg Blues – 26 Augustus 2017

Culemborg Blues 2017
Binnenstad Culemborg
26 augustus 2017

Het is de 4e zaterdag in augustus en op deze warme, zonovergoten dag vindt alweer de 24e editie van het (gratis) Culemborg Blues festival plaats in de historische binnenstad van het mooie stadje aan de Lek.
Enkele duizenden muziekliefhebbers hebben ook deze zaterdag kunnen genieten van een spannend programma met artiesten uit binnen- en buitenland. In de binnenstad zijn de optredens op de Markt en Varkensmarkt, met extra concertjes aan de Tollenstraat, goed te volgen. Op de Varkensmarkt komen ook enkele jeugdige muzikanten in actie.

Het weer is uitstekend en het publiek weet de weg naar de binnenstad goed te vinden. Vooral in de avonduren is het behoorlijk druk. Voor de plaatselijke horeca een goede zaak, want alle terrassen zitten bomvol. Ook is er een markt met diverse kraampjes waarbij onder andere kleding, cd’s en platen aangeschaft kunnen worden. Deze zaterdag behoort Culemborg toe aan de BLUES!

Line Up:
Laurence Jones, Thorbjorn Risager & Black Tornado, Detonics, The Grand East, Robert Jon & The Wreck, Guy Verlinde & The Houserockers, Brothers Laporte & Guests, T-99, Jan Gerfast Band, Sugar Queen & The Straight Blues Band, Ramblin’ Dog, Scrappy Tapes, Kids In The Blues, The Bugaboos, John Frick Band, Living Room Heroes, Swing Supply, Fabian Schrama en de Teed Up Blues Band.

Foto’s: Johan Breij, bekijk HIER meer foto’s
Bekijk ook de, wederom prachtig door William Lindner samengestelde, uitgebreide video-afspeellijst.

Het festival begint klokslag 14.00 uur met een minuut stilte voor Rob van Veenendaal, lid van de organisatie, die begin juli onverwachts op 47 jarige leeftijd overleed. Culemborg wordt traditioneel geopend door een Nederlandse top bluesact en dit keer zijn dat Brothers Laporte, een gezelschap veteranen die halverwege hun set gezelschap krijgen van ‘mystery guest’ Oscar Benton. Kern van de band zijn Guus en Johnny LaPorte, die al 40 jaar in Barrelhouse spelen.


Brothers Laporte


Brothers Laporte


Brothers Laporte


Brothers Laporte – Oscar Benton


Detonics


Detonics


Guy Verlinde and The Houserockers


Guy Verlinde and The Houserockers


Guy Verlinde and The Houserockers


Guy Verlinde and The Houserockers


John Frick Band


John Frick Band


John Frick Band


The Grand East


The Grand East


The Grand East


Thorbjorn Risager & Black Tornado


Thorbjorn Risager & Black Tornado


Thorbjorn Risager & Black Tornado


Laurence Jones


Laurence Jones


Laurence Jones

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie van Culemborg Blues en gaat nu voorbereidingen treffen voor volgend jaar, wanneer tijdens het 700-jarig bestaan van de stad het 25-jarig jubileum van het festival groots gevierd zal gaan worden. Wij bedanken het uitstekende team van vrijwilligers die het ieder jaar weer flikt dit prachtige (en gratis) muziekfestijn te organiseren. Tot volgend jaar Culemborg Blues, op zaterdag 25 augustus 2018!

Het is onmogelijk alle optredens te zien en te beschrijven. Dit verslag hoopt, door middel van de foto’s, vooral een goed BEELD weer te geven van dit immer gezellige en drukbezochte festival.

2 september 2017|Categories: Concertverslagen|Tags: |1 reactie

Eén reactie

  1. Philippe Verbruggen 12 september 2017 om 22:56 - Antwoorden

    Ik kijk telkens opnieuw naar een nieuwe bluesmagazine uit…zoveel info, prachtige foto’s én fijn geschreven…proficiat….ik blijf ervan genieten…écht waar…grotjes , Philippe

We horen graag je mening! Voeg reactie toe