Rootbag

Fotoverslag CD Presentatie Rootbag
Db’s Studio’s Utrecht’
25 Oktober 2014

Door Harry Velders.

Om 20.45 uur komen we aan bij de oefenstudio’s in Utrecht, nooit geweten dat dit complex met 17 oefenstudio’s ook een zaaltje had. Als we binnen komen is de zaal nog donker en compleet leeg. Alle bezoekers hangen nog rond de bar even buiten de zaal. Richard van Bergen loopt daar als gastheer rond en er worden heel wat handen geschud en consumpties genuttigd.

Stipt 21.00 uur zal er worden begonnen wordt ons verzekerd, maar om 21:00 is de zaal nog angstvallig leeg. Langzaam begint het zaaltje dan vol te lopen. Hoeveel bezoekers zullen er in kunnen, ik schat zo’n 150, een aantal dat we vanavond niet zullen gaan halen. Om 21.20 uur wordt dan ook de drummer Jody van Ooijen opgetrommeld en begint de CD presentatie in een nog steeds aardedonkere zaal waar als het gaat om de podiumverlichting het niet veel meer is dan wat rood licht. Roelof Klijn staat als bassist bijna compleet in het donker. Fotografen hebben ook altijd iets met het licht…

Gaandeweg de eerste nummers komen de drie heren los en begint de Southern Blues van de heren steeds meer vorm te krijgen. Zijn de reacties uit de zaal eerst nog wat tam, gaandeweg het optreden worden de reacties warmer en warmer. Om 22.00 uur besluiten mijn schoondochter en ik dat het tijd wordt om weer huiswaarts te keren, de benodigde foto’s hebben we. En ondanks het gegeven dat ik me al tijdens het fotograferen besef dat met dit licht het resultaat toch echt een zwart-wit serie zal worden gaan we met een goed gevoel naar huis. De nieuwe Rootbag cd, die volgens Richard al vier jaar op de plank ligt, is gepresenteerd aan het publiek.

Rootbag is:
Richard van Bergen – Zang/Gitaren
Jody van Ooijen – Drums
Roelof Klijn – Bas

DSC_8915

DSC_9026

DSC_9049

DSC_8922

DSC_8951

DSC_8963

DSC_9126

Hieronder nog een korte video impressie:


Ook op Blues Magazine ...