Naar aanleiding van het North Sea Jazz Festival vindt bij V!P’s Rotterdam van 10 juli t/m 3 augustus 2008 de fototentoonstelling DICK WATERMAN – Between Midnight & Day plaats.

Dick Waterman (Plymouth, USA, 1935) studeerde journalistiek en fotografie aan de Boston University en werd gegrepen door optredens van bluesmuzikanten. Hij organiseerde in en rond Boston bluesconcerten maar werd geraakt door het feit dat de zuidelijke artiesten slecht betaald werden. Dat bracht hem er toe hun management op zich te nemen en zodoende betere gages te bedingen. Hij verhuisde zelf ook naar Mississippi om dichter bij de bron te opereren.

Waterman wist in 1964 de legendarische Son House weer zo ver te krijgen opnieuw op te gaan treden. Hij was de ontdekker van Bonnie Raitt en zorgde er voor dat Junior Wells in 1970 in het voorprogramma van de Rolling Stones wereldtour optrad. Legendarisch is zijn fotoserie waarin Junior Wells Mick Jagger uitlegt hoe hij werkelijk mondharmonica moet spelen. Voor zijn boek Bill Wyman’s Blues Oddyssey consulteerde Bill Wyman Dick Waterman veelvuldig.
Pas zes jaar geleden ontdekte Amerika de enorme fotoschat van Waterman toen zijn boek ‘Between Midnight and Day’ uitkwam.

De opening van BETWEEN MIDNIGHT & DAY vond plaats op donderdag 10 juli in aanwezigheid van Dick Waterman.

De tentoonstelling, die zo’n 70 foto’s omvat, is nog te zien t/m 3 augustus a.s.

V!P’s International Art Galleries
Van Vollenhovenstraat 15
3016 BE Rotterdam
www.vipsart.nl
Dinsdag t/m zondag 12.00-18.00 uur

Junior Wells gives Mick Jagger a harmonica lesson. Berlin, Germany, October 1970
Junior Wells geeft Mick Jagger harmonica les. Berlijn, Duitsland, oktober 1970


Ook op Blues Magazine ...