PHILIP SAYCE & BAND
Support act : een project rondom gitarist Vincent Janse
Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
19 November 2010

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

Tekst : Jeroen Bakker / Foto’s : Marco van Rooijen

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat de eerste ontmoeting met Philip Sayce als solo-artiest plaatsvond in De Boerderij. Het optreden van vrijdagavond bleek een oude schuld, het gevolg van een toendertijd gemaakte afspraak, die moest worden ingelost. De Welshman die opgroeide in Canada maakte dusdanige indruk dat deze kennismaking hoe dan ook een vervolg moest krijgen. De afgelopen weken is er veel gespeeld in de UK waar enkele avonden samen met Marcus Bonfanti het podium werd gedeeld. Aangekondigd als ‘het enige optreden in Nederland’ viel de opkomst in Zoetermeer op zijn zachtst gezegd tegen. De verwachte ‘boost’ na diverse indrukwekkende optredens in het afgelopen jaar is uitgebleven maar dat zouden de zanger/gitarist en zijn twee ‘partners in crime’ er uiteindelijk niet van weerhouden om er nog eens op volle kracht tegenaan te gaan.

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

De angst voor een herhalingskunstje bleek ondanks een soortgelijke setlist compleet ongegrond. Vanaf opener One Foot In The Grave is een enorm gretige Sayce te zien die stevig wordt opgejaagd door zijn twee muzikale partners met wie nadrukkelijk wordt gesolliciteerd naar de titel ‘hardstwerkende trio ooit’. Powerful Thing, Bitter Monday, Changes en Over My Head, ze komen allemaal weer voorbij. Speciale vermelding verdient wederom het wonderschone As The Years Go Passing By dat geschreven is door zijn voormalige werkgever Jeff Healey aan wie het vanavond wordt opgedragen. Het geluid is fantastisch en de band in bloedvorm.

Philip Sayce & Band

Voor iets intiemer contakt met het publiek stapt Sayce van het podium af om al spelende een rondje door de zaal te lopen. De hoofdrolspeler van deze gitaarshow verstaat het als geen ander om alle aandacht naar zich toe te trekken, geholpen door gekke bekken of bizarre gitaarposes, en ruim anderhalf uur vast te houden. Uiteraard volgt er nog een lang uitgesponnen Cinnamon Girl van Neil Young waarmee het optreden zijn zoveelste climax krijgt.

De storm rondom deze ‘upcoming guitarhero’ is even gaan liggen maar het weeralarm zal voorlopig zeker niet worden ingetrokken.

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

Philip Sayce & Band

Fotoalbum Philip Sayce @ Boerderij, Zoetermeer

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625433947416″]
Website : www.philipsayce.com

Ook op Blues Magazine ...