Dutch Blues Challenge 2011
2 oktober 2011
Locatie: Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep

Eerste Nederlandse Blues Dag - 2 oktober 2011 De Rustende jager, Nieuw-Vennep

John F. Klaver Band

Tekst: Hananja Verduyn / Foto’s: Marco van Rooijen
Fotoalbum (128 foto’s), zie http://www.flickr.com/photos/bluesmagazine/sets/72157627818748060/

De eerste Dutch Blues Challenge dag op zondag 2 oktober jl. georganiseerd door de Dutch Blues Foundation, was zonovergoten. Ja het was een prachtige onwaarschijnlijk mooie zomerdag: de sfeer, de bezoekers, de deelnemers, de locatie en de organisatie maakten van deze dag één om in te lijsten.

In de vroege zondagochtend van een waarschijnlijk normaal gesproken rustige ochtend in de Rustende Jager, bruiste het van energie doordat de vrijwilligers van de DBF, de mensen van de organisatie zelf en het personeel van de Rustende Jager, hard bezig waren om van deze dag een succesvolle dag te maken. Maanden aan voorbereiding is hieraan vooraf gegaan. Een tomeloze energie van mensen die de Blues muziek een warm hart toedragen.
Artiesten druppelden binnen, de mensen die zich hadden ingeschreven voor de workshops kwamen zich melden. Er heerste een verwachtingsvolle sfeer. Ook een positieve gespannen sfeer, een zekere nervositeit, maar die zorgt voor de adrenaline die je op zo’n dag nodig hebt en dan ook door het lichaam raast.
Tussen 11.00 – 15.00 uur werden workshops en masterclasses gegeven. Lightning Guy vond het zo leuk om te doen dat hij geattendeerd moest worden op de tijd. Hij had volgens mij nog wel uren door kunnen gaan met “les geven”.

Alle artiesten vonden het heel leuk en een hele eer om mee te kunnen doen aan de eerste Nederlandse Blues Challenge. Om 15.00 uur begon het dan voor de 8 bands en 3 solo/duo’s.
Zij werden stuk voor stuk met enthousiasme ontvangen door het publiek. Het was ontzettend warm in de zaal! Gelukkig was er genoeg bier en af en toe namen mensen de gelegenheid om even bij te komen op het heerlijke terras.
Elke band kreeg 20 minuten de tijd om hun kunnen te laten zien en horen. Er werd door de jury gelet op muzikale vaardigheden, uitstraling, uitspraak en natuurlijk hoeveel Blues de artiesten in hun ziel hadden.

Eerste Nederlandse Blues Dag - 2 oktober 2011 De Rustende jager, Nieuw-Vennep

In de pauze, waarin de jury zich ging beraden, kwam de burgemeester van Haarlemmermeer de deelnemers voor de Dutch Blues Awards 2011 bekend maken. Voor de namen van de genomineerden en om eventueel uw stem uit te brengen kunt u de onderstaande link gebruiken.

http://www.dutchbluesfoundation.com/stemmen

Uiteindelijk, na een zenuwslopend half uurtje wachten, (was het een half uur, was het langer, geen idee, maar je voelde de spanning hangen) was daar het moment om de winnaars bekend te maken. Ralph de Jong kwam net op tijd aangehold om de winnaar uit de categorie Solo/Duo bekend te maken: The Mudbirds.
Blij en trots betraden ze het podium om de prijs in ontvangst te nemen.
En uiteindelijk werd de winnende band bekend gemaakt door Phil Bee: met 1 punt verschil van de niet met name genoemde andere band was de John F. Klaver Band de uiteindelijke winnaar. Ook deze winnaars waren natuurlijk dolblij.

Afbreken, opruimen, nog even een drankje, na kletsen, allerlei ideeën uitwisselen en toen was het tijd om naar huis te gaan. De volgende dag was het nl. maandag, een gewone werkdag!
Ik denk dat ik wel kan zeggen dat iedereen tevreden naar huis ging. De eerste Dutch Blues Challenge dag mag m.i een succes heten.

Mike & The Mellotones

Little Louis workshop

Mariella Tirotto & The Blues Foundation

Jay Sieleman - Blues Foundation

The Mudbirds

Deep & The Dudes

Fat Harry & The Fuzzy Licks

Robert Fossen & Bobby's Teardrops

Ben Bouman

Bradley's Circus

Eerste Nederlandse Blues Dag - 2 oktober 2011 De Rustende jager, Nieuw-Vennep

Eerste Nederlandse Blues Dag - 2 oktober 2011 De Rustende jager, Nieuw-Vennep


Fotoalbum Dutch Blues Challenge 2011

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627818748060″]


Ook op Blues Magazine ...