Foto’s + Verslag : David Gogo & 24Pesos – 14 September 2012 W2, Den Bosch

David Gogo & 24Pesos
14 September 2012
W2, Den Bosch

Photography: Marco van Rooijen / Ingestuurd verslag: Paul Scholman
Fotoalbum David Gogo + 24Pesos: http://www.flickr.com/photos/bluesmagazine/sets/72157631552615697/ (61 foto’s)

David Gogo

24Pesos

David Gogo in het voorprogramma van 24 pesos. Wie dat bedacht heeft … ? Het zou andersom moeten zijn geweest, zeker als je kijkt naar de staat van dienst van dhr. Gogo. Het zou voor de hand hebben gelegen. Ik vond het een degradatie en een minachting van de man die inmiddels een aardige lijst aan cd’s en een staat van dienst en ook vele awards waar je u tegen zegt: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Gogo. Het is gewoon teveel om hier op te noemen, dus klikt u gerust op de bovenstaande wikipedia link als u er achter wilt komen. Zeker als je bedenkt dat hij met zijn toenmalige band The Pursuaders, maar ook solo in het voorprgramma, en heeft ook samen op het podium heeft gestaan met Johnny Winter, Buddy Guy en Albert Collins.

David Gogo

David opende het happy our met “Getting Old”(Soul Bender) dat hij liet overlopen in “Over And Over” (Different Views) en sloot het drieluik af met “Slow it Down” (Soul Bender) De ± 30 mensen!?! waren laaiend enthousiast, en niet in de laatste plaats omdat David een biertje besloot te openen met zijn gitaar waarbij het bier rijkelijk over het podium spoot en David de rest in één tijd in zijn keel goot. Proost! Hij had hem verdient.

David Gogo opens a beer bottle, drink and play slide with the empty ... @DavidGogoBlues #bottle #blues #beer #DavidGogo #guitar #concert

Met “(Just Ask) Jesse James” (Skeleton Key) ging David verder, gevolgd door “Louisiana” (Half Way To Memphis) Hij is vingervlug en geselt de hals van zijn gitaar voordurend. Daarbij heeft hij een prettige soulachtige stem met een byte. “Things Are About” (Skeleton Key) en “Hoochie Coochie Man” warden aan elkaar geregen met het grootste gemak en tussen die bedrijven door ging hij met zijn gitaar op pad en dat bracht hem bij de bar, waar vlug hij een paar versnaperingen naar binnen werkte. De lege glazen werden misbruikt om even lekker slide te spelen, alvorens deze weer terug in de spoelbak gingen. Een klein min-puntje wilde hij eenmaal terug op het podium niet onvermeld laten: “Er was helaas geen Jagermeister op voorraad, en dat stemde hem enigszins teleur”.

David Gogo

“Where The Devil Won’t Go” (Different Views) en “Whiskey Train” (Soul Bender) “I’ll Do It Myself” (Different Views) waren de afsluiters van het uur durende optreden en wat mij betreft had er nog wel een uurtje Gogo bij gemogen. Helaas geen toegift, maar dat hoort ook niet bij een support act…
24pesos hoefde voor mij eigenlijk niet meer. De indruk die Gogo achter liet was te groot te diep en onuitwisbaar. Daar konden deze heren niet tegen op. Ik ga er ook niets over schrijven en dat zegt eigenlijk al genoeg.

24Pesos

David Gogo staat bij mij, sinds ik Halfway To Memphis in 2001 in handen kreeg op een zeer hoge plaats en past naadloos in het rijtje Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, en dat soort mannen. Hij is een geweldige gitarist, die naar mijn idee nog te weinig erkenning heeft gekregen.
Paar keer gezien inmiddels, maar hij blijft verbazen en als hij in uw buurt komt, sla hem niet over. Hier onder zijn oeuvre:

Soul Bender (2011)
Different Views (2009)
Acoustic: Official Bootleg Series – Volume 2 (2006)
Skeleton Key – U.S. Release (2006)
Vibe (2004)
Live at Deer Lake: Official Bootleg Series – Volume 1 (2003)
Skeleton Key (2002)
Halfway to Memphis (2001)
Change of Pace (2000)
Bare Bones (2000)
Dine Under The Stars (2000)
David Gogo (1994)

David Gogo

David Gogo

David Gogo

24Pesos

24Pesos

24Pesos

24Pesos

24Pesos

Fotoalbum David Gogo + 24Pesos: http://www.flickr.com/photos/bluesmagazine/sets/72157631552615697/ (61 foto’s)

17 september 2012|Categories: Concertverslagen|Tags: , , |8 Comments

8 Comments

 1. Vanheuckelom Walter 17 september 2012 om 06:49 - Antwoorden

  knap verslag en mooie foto's bedankt

 2. Vanheuckelom Walter 17 september 2012 om 06:49 - Antwoorden

  knap verslag en mooie foto's bedankt

 3. Stan 17 september 2012 om 10:07 - Antwoorden

  Chips, dit optreden totaal over het hoofd gezien, anders had ik wel ff de trein naar Den Bosch genomen

 4. dj MvT 17 september 2012 om 18:42 - Antwoorden

  geen jägermeister? dat heeft ie toch echt wel gekregen hoor!
  Heb als cameraman achter op het podium bijna niks meegekregen van het flesje bier dus zal de opname eens terug gaan kijken ;-) Ben het wel eens dat dit eigenlijk de hoofdact had moeten zijn…

 5. Anoniem 19 september 2012 om 09:07 - Antwoorden

  Hallo Paul, helaas maak jij jezelf evenzeer schuldig aan degradatie en minachting door bij een recensie van een concert van 24 Pesos en David Gogo te weigeren iets over eerstgenoemde te zeggen met daarbij de suggestie dat het ook eigenlijk helemaal niet de moeite waard was. Ik ben het absoluut met je eens dat het logischer geweest zou zijn dat de programmering andersom was, maar ik denk niet dat dat 24 pesos te verwijten valt. Daarvoor moet je waarschijnlijk bij de programmeur van W2 zijn. Ik ben niet bij dit concert geweest maar wel naar het concert dat 24 Pesos de dag ervoor in de spirit of '66 in Verviers heeft gegeven. Ook David Gogo heb ik vorig jaar 2x in een week met groot genoegen zien optreden. Het concert van 24 pesos in de spirit of '66 was voor mij in ieder geval een van de betere concerten die ik dit jaar heb meegemaakt.Ik kan me nauwelijks voorstellen dat hun concert van een dag later opeens de moeite van het recenseren niet meer waard zou zijn. Ik heb er erg veel waardering voor dat je dit werk waarschijnlijk onbezoldigd voor ons doet maar hoop dat je het in een volgende recensie ook op kunt brengen om respectvol naar anderen te zijn.
  Groeten Rob

 6. Hans Broere 19 september 2012 om 09:43 - Antwoorden

  Well spoken Rob en ik weet niet of beide acts even veel speeltijd krijgen maar het betrof eigenlijk een dubbelshow, dus David was geen support. Bovendien was deze volgorde praktisch omdat 24Pesos 's middags nog live (in Amsterdam) voor Radio 6 speelde. Resumerend: twee prima acts. Amen! ;-) Cheers, Hans

We horen graag je mening! Voeg reactie toe