David Gogo & 24Pesos
14 September 2012
W2, Den Bosch

Photography: Marco van Rooijen / Ingestuurd verslag: Paul Scholman
Fotoalbum David Gogo + 24Pesos: http://www.flickr.com/photos/bluesmagazine/sets/72157631552615697/ (61 foto’s)

David Gogo

24Pesos

David Gogo in het voorprogramma van 24 pesos. Wie dat bedacht heeft … ? Het zou andersom moeten zijn geweest, zeker als je kijkt naar de staat van dienst van dhr. Gogo. Het zou voor de hand hebben gelegen. Ik vond het een degradatie en een minachting van de man die inmiddels een aardige lijst aan cd’s en een staat van dienst en ook vele awards waar je u tegen zegt: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Gogo. Het is gewoon teveel om hier op te noemen, dus klikt u gerust op de bovenstaande wikipedia link als u er achter wilt komen. Zeker als je bedenkt dat hij met zijn toenmalige band The Pursuaders, maar ook solo in het voorprgramma, en heeft ook samen op het podium heeft gestaan met Johnny Winter, Buddy Guy en Albert Collins.

David Gogo

David opende het happy our met “Getting Old”(Soul Bender) dat hij liet overlopen in “Over And Over” (Different Views) en sloot het drieluik af met “Slow it Down” (Soul Bender) De ± 30 mensen!?! waren laaiend enthousiast, en niet in de laatste plaats omdat David een biertje besloot te openen met zijn gitaar waarbij het bier rijkelijk over het podium spoot en David de rest in één tijd in zijn keel goot. Proost! Hij had hem verdient.

David Gogo opens a beer bottle, drink and play slide with the empty ... @DavidGogoBlues #bottle #blues #beer #DavidGogo #guitar #concert

Met “(Just Ask) Jesse James” (Skeleton Key) ging David verder, gevolgd door “Louisiana” (Half Way To Memphis) Hij is vingervlug en geselt de hals van zijn gitaar voordurend. Daarbij heeft hij een prettige soulachtige stem met een byte. “Things Are About” (Skeleton Key) en “Hoochie Coochie Man” warden aan elkaar geregen met het grootste gemak en tussen die bedrijven door ging hij met zijn gitaar op pad en dat bracht hem bij de bar, waar vlug hij een paar versnaperingen naar binnen werkte. De lege glazen werden misbruikt om even lekker slide te spelen, alvorens deze weer terug in de spoelbak gingen. Een klein min-puntje wilde hij eenmaal terug op het podium niet onvermeld laten: “Er was helaas geen Jagermeister op voorraad, en dat stemde hem enigszins teleur”.

David Gogo

“Where The Devil Won’t Go” (Different Views) en “Whiskey Train” (Soul Bender) “I’ll Do It Myself” (Different Views) waren de afsluiters van het uur durende optreden en wat mij betreft had er nog wel een uurtje Gogo bij gemogen. Helaas geen toegift, maar dat hoort ook niet bij een support act…
24pesos hoefde voor mij eigenlijk niet meer. De indruk die Gogo achter liet was te groot te diep en onuitwisbaar. Daar konden deze heren niet tegen op. Ik ga er ook niets over schrijven en dat zegt eigenlijk al genoeg.

24Pesos

David Gogo staat bij mij, sinds ik Halfway To Memphis in 2001 in handen kreeg op een zeer hoge plaats en past naadloos in het rijtje Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, en dat soort mannen. Hij is een geweldige gitarist, die naar mijn idee nog te weinig erkenning heeft gekregen.
Paar keer gezien inmiddels, maar hij blijft verbazen en als hij in uw buurt komt, sla hem niet over. Hier onder zijn oeuvre:

Soul Bender (2011)
Different Views (2009)
Acoustic: Official Bootleg Series – Volume 2 (2006)
Skeleton Key – U.S. Release (2006)
Vibe (2004)
Live at Deer Lake: Official Bootleg Series – Volume 1 (2003)
Skeleton Key (2002)
Halfway to Memphis (2001)
Change of Pace (2000)
Bare Bones (2000)
Dine Under The Stars (2000)
David Gogo (1994)

David Gogo

David Gogo

David Gogo

24Pesos

24Pesos

24Pesos

24Pesos

24Pesos

Fotoalbum David Gogo + 24Pesos: http://www.flickr.com/photos/bluesmagazine/sets/72157631552615697/ (61 foto’s)