Beth Hart
+ support: Angela Moyra
013 Tilburg
Vrijdag 9 maart 2012

BETH HART


Ingestuurd verslag: John Maes / foto’s: Marco van Rooijen

In Tilburg was de laatste weken op allerlei manieren te merken dat er aan getrokken moest worden om de grote zaal van 013 vol te krijgen voor het concert van Beth Hart.  Meer posters dan anders, artikels  in de regionale kranten en diverse promotieacties hebben er wel toe geleid dat de zaal propvol en weer geweldig sfeervol was. De zaal die inmiddels bij publiek en veel artiesten een zeer gerenommeerde status heeft gekregen vanwege de ambiance, maar vooral de goede akoestiek.

BETH HART

Beth Hart wist daar vanaf haar openingsnummer ‘My Califonia’ meteen gebruik van te maken. Enkel zichzelf begeleidend op elektronisch piano solo zingend wist zij diep geroerd en gepassioneerd een van haar laatste hits ten gehore te brengen en had zij meteen de volle aandacht . Beth wist het publiek enthousiast te houden van het begin tot het eind. Enthousiasme wat tot in de top doorliep in haar afsluitende covers ‘Whole Lotta Love’ en ‘ I’d Rather Go Blind ( een eerbetoon aan Etta James). Een ding is me gisteravond in ieder geval wel opgevallen en dat is dat Beth  enorm veelzijdig is. Ingetogen solonummers (akoestisch gitaar, piano), blues, stevige rock en soulvolle ballads passeerden de revue. Beth heeft een geweldige strot, waar zij vanavond wederom in uitblonk. Haar wat hese harde volle stemgeluid lijkt op een oude rockheldin, waarvan ik de naam hier niet ga noemen, want dan zouden we Beth te kort doen. Ze heeft duidelijk haar eigen stempel gedrukt de afgelopen 10 jaar en zichzelf neergezet met een eigen identiteit.  Beth heeft haar donkere,  sombere en verslaafde leven al lang achter zich gelaten en stond als een trotse, energieke en zeer gelukkige vrouw op het podium.
 
BETH HART

Beth heeft een speciale link met Nederland en gaf ook aan trots te zijn dat in onze delta haar carrière pas echt een boost heeft gekregen en nu wereldwijd een topact aan het worden is. ‘Leave The light On‘ heeft van hieruit haar doorbraak betekend.  Haar laatste duoalbum met Joe Bonamassa heeft daar ook voor een groot gedeelte aan bijgedragen. Die Joe ontbrak gisteravond, maar  hebben we ook helemaal niet gemist. Beth introduceerde in Tilburg de 21 jarige Josh Gooch als haar nieuwe bandlid en deze jonge veelbelovende gitarist wist ook de harten van het publiek te stelen met zijn meesterlijke gevoelige solo’s. Dit concert wat tot nu toe dit jaar haar enige optreden in Nederland en ze duikt nu tot juni ongeveer de studio in om voor ons weer een nieuw album te presenteren.
Kortom; het was weer fenomenaal!!

BETH HART

BETH HART

BETH HART

Fotoalbum Beth Hart – 9 Maart 2012

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629571618987″]

Ook op Blues Magazine ...