Rory Block
24 oktober 2010
Agora Theater, Druten

Rory Block

Door Marco van Rooijen

Blueszangeres en gitariste Rory Block werd eind jaren tachtig wereldberoemd met het nummer Lovin’ Whiskey, handelend over haar aan alcohol verslaafde (ex-)man. Rory is een markante vrouw die met haar indrukwekkende stem, haar virtuoos ingetogen gitaarspel en haar innemende persoonlijkheid de ongeveer 200 aanwezigen in de zaal moeiteloos aan zich weet te binden.
Terecht door vakgenoten wel “Een van de grootste levende akoestische bluesartiesten” van de planeet genoemd en niet voor niks 5 x winnares van de prestigieuze WC Handy Blues Music Award!
In haar muziek klinkt de invloed van de traditionele blues stevig door: de weerslag van het harde leven, het ritme van kolengestookte locomotieven, de verwoestende invloed van de drank, de lange zwoele avonden vol uitbundig vertier en gebroken harten.
Nummers van Son House en Robert Johnson van haar tribute albums, haar versies van de deltablues heeft het allemaal.

Rory Block

Rory speelde vanavond 2 sets met nummers als Crossroads, Death Letter, If I Had Possession Judgement Day, Stones In My Passway, Rambling On My Mind, From The Dust, Big Road Dust, Silver Wings, de hit Lovin’ Whiskey, het prachtige Gipsy Boy. Voetenstampend en knippend in de vingers begeleidt ze haarzelf op de acoustische gitaar. Zo puur en oh zo mooi.
Rory vertelde ook over haar autobiografie werk die zo uitgebreid geworden is dat het niet als boek uitgebracht gaat worden maar als eBook (pdf) binnenkort te verkrijgen is in de nieuwe Rory Store op haar website : www.roryblock.com
Ook is ze afgelopen jaar bezig geweest met het opnemen van een nieuw album welke waarschijnlijk in februari/maart volgend jaar uitgebracht zal gaan worden.

Rory Block

Rory Block

Rory Block

Rory Block

Fotoalbum Rory Block

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625248884548″]

Ook op Blues Magazine ...