Drukbezochte editie met sterk programma

Rhythm & Blues Night
28 april 2012
De Oosterpoort Groningen

www.rhythmbluesnight.nl

Jimmie Vaughan & Tilt Awhirl feat. Lou Ann Barton

Charles Bradley and His Extra-Ordinaires

Afgelopen zaterdag stond De Oosterpoort Groningen weer in het teken van de Rhythm & Blues Night. Zo’n 3000 liefhebbers van rhythm & blues, roots, soul en americana genoten tijdens de tweeëntwintigen editie van het festival. Een succesvolle, drukbezochte editie met optredens van onder andere soulzanger Charles Bradley en blueslegende Jimmie Vaughan.

Hoogtepunten
Relatieve nieuwkomer en meteen een van de hoogtepunten: Charles Bradley and his Extraordinaires. Met een leeftijd van 64 debuteerde hij afgelopen jaar eindelijk met de bejubelde souplaat ‘No Time For Dreaming’. Tijdens de Rhythm & Blues Night liet hij zien dat zijn succes van het afgelopen jaar volledig terecht is. Het publiek genoot van de prachtige soulstem en van zijn steengoede band The Extraordinaires.
Na Bradley veroverde blueslegende Jimmie Vaughan de grote zaal. Deze gevestigde gitarist gaf samen met zangeres Lou Ann Barton een ijzersterk optreden.
Eerder de avond opende akoestische blueszanger Eric Bibb het bluesfestival in de kleine zaal. Met zijn mix van blues, soul, jazz en country zette hij meteen de toon van het festival. Australisch talent Jaimi Faulkner zette later in de kleine zaal een prachtig optreden neer met zijn goede gitaarwerk en warme soulstem.

Jaimi Faulkner

De mooie Dana Fuchs wist het publiek voor haar te winnen met haar rouwe stem en aanstekende performance. Een volle zaal ging los op haar powerhouse blues.
De bluesnight kreeg een swingend einde door drie enthousiaste bands. Bluesqueen Dede Priest in de kleine zaal, Pokey LaFarge & The South City Three in de foyer en Ben Caplan in de binnenzaal zetten De Oosterpoort tot in de vroege uurtjes op zijn kop.

Pokey Lafarge & The South City Three

Het volledige festivalprogramma:
Jimmie Vaughan & Tilt-A-Whirl featuring Lou Ann Barton, The Jon Spencer Blues Explosion, Charles Bradley and his Extraordinaires, Eric Bibb, Pokey LaFarge & The South City Three, Chuck Prophet & the Mission Express, The Dana Fuchs Band, Dede Priest, The Sadies, Tangarine, Eric Sardinas, Jaimi Faulkner, Jeff Lang, Ben Caplan & The Casual Smokers, Hans van Lier & The Sidekicks, Eliza Gilkyson, Franck Goldwasser band & Shaggy Dogs

De Rhythm & Blues Night 2013 staat gepland op zaterdag 27 april 2013

Ben Caplan & The Casual Smokers

Ben Caplan & The Casual Smokers

Pokey Lafarge & The South City Three

Franck Goldwasser Band

Franck Goldwasser Band

Jon Spencer Blues Explosion

Tangarine

The Dana Fuchs Band

Jimmie Vaughan & Tilt Awhirl feat. Lou Ann Barton

Chuck Prophet & The Mission Express

Jeff Lang

Hans van Lier & The Sidekicks

Eliza Gilkyson

Eric Bibb

Dede Priest

The Dana Fuchs Band

Jimmie Vaughan & Tilt Awhirl feat. Lou Ann Barton

Eric Sardinas

Fotoalbum Rhythm & Blues Night 2012

Foto Credis: Marco van Rooijen

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629587630204″]

Ook op Blues Magazine ...