Joan Armatrading
Support: Nicole Bus
Effenaar, Eindhoven
14 juni 2012

Foto Credits: Marcel Houweling

Joan Armatrading
Joan Armatrading kennen we natuurlijk allemaal van haar klassieke hit ‘Rosie’ uit 1979. Maar velen weten ook dat deze singer, songwriter en gitarist nog veel meer in haar mars heeft. Armatrading is natuurlijk met name een album artiest en haar albums uit begin jaren tachtig ‘Me, myself, I’, ‘Walk Under Ladders’ en ‘The Key’ zijn vaste waarden in vele platencollecties gebleken. De afgelopen dertig jaar mixte Armatrading verschillende stijlen waarbij de hoofdmoot pop is, maar er ook snufjes rock, folk, blues, jazz, en zelfs reggae aan worden toegevoegd.

Dat ze van alle markten thuis is blijkt eens te meer uit haar laatste drie releases. In 2007 kwam Joan’s album ‘Into The Blues’ op nummer 1 binnen in de befaamde Billboard blues lijst. Met dat album werd ze zowel de eerste vrouwlijke britse artiest, als de eerste zwarte britse artiest met een nominatie voor een Grammy in de blues categorie. In 2010 verscheen haar pop/rock CD ‘This Charming Life’ en onlangs verscheen er een CD met een heerlijk jazz smaakje onder de titel ‘Starlight’.


 

Nicole Bus
In 2010 won Nicole Bus met gemak de Grote Prijs van Nederland en afgelopen jaar maakte ze die overwinning nog eens dubbel en dwars waar met haar debuutalbum ‘The Heart of the Matter’. Bus zal de zaal vanavond doen gloeien met haar warme soul- en funksongs.

Complete fotoalbum, zie : http://www.marcelhouweling.nl/photos/photoset.html?tag=lastfm:event=3312366


Ook op Blues Magazine ...