Walter Trout met als speciale gast mondharmonica virtuoos Jason Ricci
do 20 november 2008 – Mezz, Breda
vr 21 november 2008 – Paradiso, Amsterdam
za 22 november 2008 – Oosterpoort, Groningen
zo 23 november 2008 – Tivoli, Utrecht

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Ondergetekende is naar de eerste show in Breda (20 nov.) en de laatste show in Utrecht (23 nov.) geweest.
Concerten van Walter Trout vallen nooit tegen en met de aankondiging dat nu speciaal voor de concerten in Nederland mondharmonica virtuoos Jason Ricci zou overkomen was ik uiteraard nieuwsgierig hoe dat ging uitpakken. Walter (57 jaar) draait al jaren mee in de bluesscene en zeker in Nederland trekt hij altijd goed gevulde zalen. Zo ook afgelopen donderdag in de Mezz te Breda. Geheel uitverkocht, wat betekent zo’n 650 mensen. De show opende gelijk goed met een heerlijke versie van ‘Help Me’. Daarna volgde de ene blues-rock song na de andere met uiteraard veel gitaarsolo’s. Zelfs deed Walter er nog een schepje boven op voor mij door Clapton’s Layla solo te spelen (Thanks Walter!). Halverwege de set werd dan uiteindelijk aangekondigd de enige gast op Walter’s laatste CD “The Outsider” : Jason Ricci. En wow wat kan die mondharmonica spelen zeg. Ik heb een paar YouTube filmpjes onderaan dit verslag erbij gedaan voor een impressie… Het klikte meteen met de band en de gitaar/mondharmonica duels werden met luid applaus aangemoedigd.
Het concert in Breda duurde zo’n 2 uur met nieuwe nummers van The Outsider aangevuld met oud reportoire wat na mijn bezoek aan het concert in Tivoli, Utrecht als een soort opwarmertje was want afgelopen zondag in Utrecht deed Walter en zijn band er nog een schep bovenop!! Deze show hoort zeker in de top 3 van mijn Walter Trout concerten. Vergeleken met Breda was het allemaal net iets beter en duurde de show bovendien veel langer, ruim 2 en half uur !!! Ook was de setlist beter met meer (slow) blues waaronder de nr.1 bluessong uit de Arrow Blues Top 25 “Say Goodbye To The Blues”! Het geweldige “The Outsider”, “Catfish” en het prachtige duet tussen Walter en Jason als extra toegift maakten deze avond echt uniek naar mijn mening!
Ook was er deze avond in Utrecht veel emotie aanwezig. Walter (en niet alleen Walter) genoot zichtbaar van de aanwezigheid van Jason Ricci. Zeker toen Jason Walter bedankte voor deze uitnodiging en vertelde wat Walter allemaal doet om de blues naar de jonge generatie over te brengen gaf de nodige emotie. Keep The Blues Alive Walter!
Ik heb dus weer enorm genoten van Walter Trout met het debuut optreden van Jason Ricci in Nederland zeker als hoogtepunt van de shows.
Marco / BluesMagazine.nl

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Verslag van twee winnaars kaartjes concert Walter Trout zondagavond 23.11.2008 – Tivoli, Utrecht

ingestuuurd en geschreven door Henny en MarJa

Het sneeuwde sinds de middag aan een stuk door. Leuk als je binnen zit. Buiten was het waterkoud. Toch besloten we de trein richting Utrecht te nemen, want we wilden ‘hem’ niet voor de derde keer missen. Dit keer was er gelukkig geen ziek kind en we hadden ook nog eens oppas die zolang kon blijven als wij wilden! Go go go! Bij binnenkomst was het lekker warm in het legendarische muziekwalhalla Tivoli aan de Oude Gracht.

Even over half negen zette de band in met een dikke vette blues, en Walter Trout sneed met zijn Fender snerpende gitaarsolo’s dwars door je hart! Het derde nummer was een nummer met een akoestische (tweede) gitaar, waarbij bleek dat Walter ook nog een heel aardige stem had, zodat je waande middenin een warme zomeravond op een terras in Texas. Gelijk daarachter weer een heerlijk hardblues met veel mooi gitaarwerk. Super om te horen hoe weer eens een ode werd gebracht aan de one and only S.R.V. Daarna weer een nummer met zang van de organist, die op eigen wijze het publiek wist te raken met zijn eenvoudige teksten. Wonderlijk type overigens. Kortom een heel gevarieerd programma met veel afwisseling en heerlijke solo’s. En… we hebben niet eens het voorheen in Tivoli vertrouwde rookgordijn gemist… Proud to see Trout!!! Wat een geweldige man.

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Video impressies van de concerten

Walter Trout and Jason Ricci – Child Of Another Day (22 nov. 2008 – Groningen)

Jason Ricci and Walter Trout (21 nov. 2008 – Paradiso, Amsterdam)

Foto Album Walter Trout & Jason Ricci concerten Breda + Utrecht

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Walter Trout & Jason Ricci @ Tivoli, Utrecht (23 November 2008)

Website Walter Trout : www.waltertrout.com
Website Jason Ricci : www.jasonricci.com

Klik op een foto om de grotere versie te bekijken. Popup scherm verschijnt dan waarna u ook verder kunt ‘bladeren’ door de foto’s via de pijltjes toetsen …
Meer foto’s volgen een dezer dagen …


Ook op Blues Magazine ...