RosBlues 2008
Artiesten: Eric Steckel & The Craig Thatcher Band (USA), B.B. & The Blues Shacks (Duitsland), Danny Bryant’s RedEyeBand (UK) en The Watchman (NL)
zaterdag 1 november 2008
Partycentrum de Kentering, Rosmalen

Danny Bryant @ RosBlues 2008

Danny Bryant @ RosBlues 2008

Danny Bryant & Eric Steckel

B.B. & The Blues Shacks

De avond begon omstreeks 20:00 uur met het jonge supertalent Eric Steckel uit Allentown Pennsylvania. Eric werd bijgestaan door gitarist Craig Thatcher en zijn band. Het festival begon gelijk goed met een Robert Johnson klassieker ‘Come On In My Kitchen’. De set bevat veel werk van Eric’s zijn laatste CD ‘Feels Like Home’ alsmede nummers van The Craig Thatcher Band.
Tijdens het ombouwen van het grote podium had Ad van Meurs’ The Watchman Trio met als gast gitarist Stephan Jankowski de eer om in de foyer te spelen. Heerlijke authentieke blues met folk en country invloeden: eigentijdse rhythm & folk.
Na Eric Steckel was het de beurt aan B.B. & The Blues Shacks op het hoofdpodium. Dit is een vijfmans formatie uit Duitsland en werden een aantal jaren geleden in Frankrijk uitgeroepen tot de beste live act van Europa. En dat maakte ze zeker waar hier in de gezellige en goed gevulde grote zaal van De Kentering te Rosmalen waar menigeen erg te spreken was over dit optreden. Geweldig gitaarwerk afgewisseld met de mondharmonica, keyboard solo’s en goede zang. Entertainment ten voeten uit… Veel werk van hun laatste release “Unique Taste”. Een aanrader!

Tijdens het Rosblues festival 2007 trad Danny Bryant met zijn driemans bluesrock band ‘RedEyeBand’ op als support act naast bluesfenomeen Walter Trout, de hoofdact. Danny maakte een verpletterende indruk wat resulteerde dat zowel organisatie als wild enthousiaste toeschouwers vonden dat deze formatie tijdens het Rosblues editie 2008 als hoofdact moest gaat optreden. Zo gezegd, zo gedaan … Danny Bryant’s RedEyeBand stelde ook dit jaat het publiek niet teleur. Wat een power, wat een gitaarwerk. Heerlijke bluesrock ten top met als hoogtepunt de “So Many Roads” bluesjam met Eric Steckel!

Een heerlijk gezellige bluesavond met een goed programma!
Op naar RosBlues Extra welke op 21 maart 2009 plaats vindt met weer 2 supers bands;
Onder de noemer 2e Rosblues Revival Spectakel zullen “The Fortunate Sons” een Creedence Clearwater Revival Tribute show verzorgen en “The Dutch Eagles” veel muziek van The Eagles spelen.

Hierbij een foto verslag van het RosBlues Festival in Partycentrum de Kentering, Rosmalen gehouden op zaterdag 1 november 2008.

Danny Bryant @ RosBlues 2008

Eric Steckel & The Craig Thatcher Band

Eric Steckel & The Craig Thatcher Band

The Watchman Trio

B.B. & The Blues Shacks

B.B. & The Blues Shacks

Danny Bryant's RedEyeBand

Links

Website RosBlues : www.rosblues.nl
Website Eric Steckel : www.ericsteckel.com
Website The Watchman : www.watchman.nl
Website B.B. & The Blues Shacks : www.bluesshacks.com
Website Danny Bryant’s RedEyeBand : www.redeyeband.co.uk


Ook op Blues Magazine ...