Robin Trower
3 september 2010
Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer

Robin Trower & Band

Tekst : Stan van der Lugt ; Foto’s : Marco van Rooijen

In 2008 tourde de meester-gitarist Robin Trower nog onder de noemer “The First Farewell Tour”. Gelukkig voor de fans is een dergelijke aankondiging bij de huidige tournee achterwege gebleven en vond Trower ook onlangs nog inspiratie om in “What Lies Beneath” een prima studioalbum af te leveren. Van deze schijf zou de inmiddels 65 jarige Brit een aantal songs spelen, maar het meeste werk zou vrijdagavond toch uit de hoogtijdagen van Trower komen.
“Too Rolling Stoned” “Lady Love” “Bridge Of Sighs” gaan er natuurlijk bij de fans als gesneden koek in maar verrassend was ook de keuze voor minder bekend werk als de opener “Confession Midnight” “Shame The Devil” en “Somebody Callin”

Robin Trower & Band

Met een Fender Stratocaster, Marshall versterkers en een batterij effectpedalen weet Trower nog steeds zijn unieke en herkenbare “sound” te creëren die de toeschouwers, in een overigens goed gevulde Boerderij, in ademloze bewondering doen toekijken.
De vocalen waren toevertrouwd aan de Schot Davey Pattison (o.a. ex Gamma), een zestiger die ook al van geen ophouden weet. Het lijkt erop dat beide heren nog wel even doorgaan want voor 2011 staat voor de band een Amerikaanse tournee in de planning.
Dit is goed nieuws voor de fans want in de huidige vorm mag Trower een tweede afscheidstoer nog wel even achterwege laten.

Robin Trower & Band

Robin Trower & Band

Robin Trower & Band

Robin Trower & Band

Robin Trower & Band

Robin Trower & Band

Robin Trower & Band

Bekijk hier het complete Foto Album >> (24 foto’s)

Robin Trower talks Guitars, Amps and Effects 2009

Website Robin Trower : www.trowerpower.com


Ook op Blues Magazine ...