DeWolff @ Rhythm & Blues Night 2019

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei 2019 staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort.

Dit jaar bestaat de line-up uit Pokey Lafarge, Lucky Peterson, DeWolff, Sue Foley, The Weight Band, Sass Jordan, The Graveltones, Greyhounds, Wilko Johnson, Catfish, Rob Heron and the Tea Pad Orchestra, Bror Gunnar Jansson, Joey Landreth, Malcolm Holcombe, Woodgrain, Lee Bains III & The Glory Fires, Nona, Roman Clarke, Aynsley Lister en Mike Vernon & The Mighty Combo.

“Beschaafde, op jazz gebaseerde rockmuziek met een zware, aanhoudende beat.” Zo zetten de platenmaatschappijen in de jaren veertig van de vorige eeuw een nieuw genre in de markt: rhythm & blues. De oorsprong van deze muziek lag echter natuurlijk al in de eeuwen ervoor. Traditionals, gospel en later jazz smolten samen tot songs die de wereld zouden veroveren en de basis legden voor bijvoorbeeld de geboorte van de rock-‘n-roll. Niks niet beschaafd dus. Het komt allemaal voorbij tijdens deze de Rhythm & Blues Night: op zes podia wordt een lesje geschiedenis gegeven, van onversneden traditionele blues tot de moderne varianten en alles daartussen. En noteer alvast in uw agenda: zaterdag 2 mei 2020 is 30e editie van dit bluesfestival in Groningen.

Deze zonnige zaterdag is De Oosterpoort heel goed gevuld met vele liefhebbers van alle genres, en van alle leeftijden. Ook Blues Magazine fotograaf Marco van Rooijen is er bij en heeft bijgaande sfeervolle foto-impressie gemaakt. Alle foto’s van de avond zijn in het fotoalbum Rhythm & Blues Night 2019 te zien. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

The Weight Band @ Rhythm & <em>Blues Night 2019
The Weight Band

Lucky Peterson @ Rhythm & Blues Night 2019
Lucky Peterson

Catfish @ Rhythm & Blues Night 2019
Catfish

Woodgrain @ Rhythm & Blues Night 2019
Woodgrain

Nona @ Rhythm & Blues Night 2019
Nona

Pokey LaFarge @ Rhythm & Blues Night 2019
Pokey Lafarge

Aynsley Lister @ Rhythm & Blues Night 2019
Aynsley Lister

Joey Landreth @ Rhythm & Blues Night 2019
Joey Landreth

DeWolff @ Rhythm & Blues Night 2019
DeWolff

Sue Foley @ Rhythm & Blues Night 2019
Sue Foley

Bror Gunnar Jansson @ Rhythm & Blues Night 2019
Bror Gunnar Jansson

Lee Bains III & The Glory Fires @ Rhythm & Blues Night 2019
Lee Bains III & The Glory Fires

Catfish @ Rhythm & Blues Night 2019
Catfish

Wilko Johnson @ Rhythm & Blues Night 2019
Wilko Johnson

Greyhounds @ Rhythm & Blues Night 2019
Greyhounds

Malcolm Holcombe @ Rhythm & Blues Night 2019
Malcolm Holcombe

The Graveltones @ Rhythm & Blues Night 2019
The Graveltones

Sass Jordan @ Rhythm & Blues Night 2019
Sass Jordan

Greyhounds @ Rhythm & Blues Night 2019
Greyhounds

Lucky Peterson @ Rhythm & Blues Night 2019
Lucky Peterson Band

Mike Vernon & The Mighty Combo @ Rhythm & Blues Night 2019
Mike Vernon & The Mighty Combo

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra @ Rhythm & Blues Night 2019
Rob Heron & The Tea Pad Orchestra

Woodgrain @ Rhythm & Blues Night 2019
Woodgrain

Alle foto’s van de avond zijn in het fotoalbum Rhythm & Blues Night 2019 te zien. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)


Ook op Blues Magazine ...