Jonge Honden Bluesmiddag met:
Big Blind, The Death Letters en The Rhythm Chiefs
W2, Den Bosch
Zondag 8 maart 2009

Tekst : Gerrit Harmsen | Foto’s : Marco van Rooijen

Jonge honden overtuigen in de W2, Den Bosch.

Het Cool Buzz label vierde een feestje door de jonkies uit hun stal in de middaguren een trio concert te laten geven. Achtereen volgens traden Big Blind, The Death Letters en The Rhythm Chiefs op. En leuk zaaltje het opgekomen publiek maakte er samen een gave middag van.

Big Blind

Big Blind

Big Blind

Big Blind

Big Blind

Big Blind beet de spits af met een set dampende swampblues waar de zanger en tevens bluesharpspeler Wesley van Werkhoven de hoofdrol voor zich opeiste. De rauwe blues pakt en de opbouw van de set zorgde voor een kookpunt in de laatste 3 nummers. Waarvan het nummer Natural High het hoogte punt vormde voor het publiek. Een mooie start van Big Blind en doet ons reikhalzend uitkijken naar de nieuwe CD die in mei verwacht wordt.

The Death Letters

Death Letters

Death Letters

Death Letters

Aan The Death Letters de schone taak om hier een spetterend vervolg aan te geven.
Het jonge duo Victor en Duende 16 en 17 jaar is de afgelopen maanden als een komeet omhoog geschoten in rockend Nederland. Voor de oren is het na Big Blind wel even omschakelen en vanaf de eerste tonen knalt het duo hun muziek de zaal in. De strakke drums met heavy gitaar doen niet voor elkaar onder en maakt er een compleet plaatje van. Geen enkel moment mis je de bassectie bij The Death Letters. Duende springt over het podium alsof het een dagelijkse bezigheid voor hem is. Drummer Victor geselt zijn drumstel als een agressieve bokser en geven samen een mooie show. Benieuwt waar de toekomst dit duo gaat brengen.

The Rhythm Chiefs

Rhythm Chiefs

Rhythm Chiefs

Rhythm Chiefs

De eer om af te sluiten is aan The Rhythm Chiefs een Texas/Rockabilly bluesband.
Hier wordt de hoofdrol opgeëist door zanger/gitarist Dusty Ciggear met de ingetogen Danny

[bas] en Rapheal aan zijn zijde. De lekker swingende sound zorgt voor mening danspasje in het publiek. De uitdagende wisselwerking tussen Dusty en Rapheal is mooi om te zien. Daarbij het spel van Dusty die uitdagend positie kiest voor de fotografen maakt dat ook deze band veel te bieden lijkt te hebben in de toekomst.

Als afsluiter van deze geweldige middag nog een 2 tal nummers gebracht door alle bands gezamenlijk op het podium. Wesley v Werkhoven lijkt de leading man en alle muzikanten krijgen de gelegenheid in solo’s hun laatste kunstje van de middag te laten zien en horen.

Jonge Honden: Big Blind + Death Letters + Rhythm Chiefs

Jonge Honden: Big Blind + Death Letters + Rhythm Chiefs

Foto album

Klik op een foto om de grotere versie te bekijken. Popup scherm verschijnt dan waarna u ook verder kunt ‘bladeren’ door de foto’s via de pijltjes toetsen …


Ook op Blues Magazine ...