Dana Fuchs
(+ support Stefan Schill Band)
Effenaar (kleine zaal), Eindhoven
Zondag 17 mei 2009

Dana Fuchs

» KLIK HIER VOOR DANA FUCHS FOTO GALLERIE / DIASHOW !! «

Dana Fuchs & Band zet Effenaar in vuur en vlam

Tekst : Gerrit Harmsen | Foto’s : Marco van Rooijen

Na het Highlandsfestival trekt Blues Magazine de volgende dag er weer op uit om eens te kijken hoe Dana Fuchs het er vanaf brengt in de Effenaar te Eindhoven. De muziek en intensiteit van Dana kunnen we plaatsen in de categorie Beth Hart, die ook razend populair is in ons kleine landje.
Het optreden tijdens Bospop 2008 te Weert heeft inmiddels voor een aardige schare fans in Nederland gezorgd. Het zuiden van het land kunnen we dan ook gerust haar 2de thuishaven noemen. De zaal is goed gevuld, net niet uitverkocht.

Dana Fuchs

De opener van de set “Almost Home” gebruikt Dana om dit nog eens te benadrukken.
Tijdens “Almost Home” reageert het publiek gelijk op het geflirt van Dana Fuchs en is het contact tussen artiest en toeschouwers meteen gelegd.
Als ze voor het eerst haar geweldige ‘strot’ opentrekt breekt het eerste enthousiasme meteen los en dan hebben we slechts het eerste nummer gehad. De muzikanten naast Dana zijn trouwens ook niet de minsten en geven een perfecte ondersteuning. Dat is het mooie van muziek brengen in je 2de thuishaven. Vervolgens komen vele songs voorbij die ook te vinden zijn op haar schitterende “Live In NYC” cd en dvd. Bij het nummer “Songbird” zingt het publiek in de zaal uit volle borst mee en wordt het vuurtje steeds warmer. Menigeen uit de zaal gaat uit z’n dak. De kleine zalen die haar al geboekt hebben zullen blij zijn.
Met toekomstige optredens tijdens Ribsenblues en Parkpop zou Dana Fuchs & Band zo maar de grote sensatie kunnen worden van deze festivalzomer en definitief kunnen doorbreken in Nederland.

Website: www.danafuchs.com
Myspace: www.myspace.com/thedanafuchsband

Foto Album

» KLIK HIER VOOR DANA FUCHS FOTO GALLERIE / DIASHOW !! «

Dana Fuchs


Ook op Blues Magazine ...