The Twelve Bar Blues Band
Blues Moose Cafe – Cafe De Comm, Groesbeek
Woensdag 4 februari 2009

Tekst & Video’s : Rob van Elst / Bluesmoose Radio | Foto’s : Marco van Rooijen

Twelve Bar Blues Band

De Twelve Bar Blues Band live bij Blues Moose Radio

De Twelve Bar Bluesband heeft de bluesforum cd award of the year 2008 gewonnen voor hun cd “email form heaven”. Genoeg reden om ze uit te nodigen voor het onlangs gestartte Blues Moose cafe. In een meer Bluesgerechte ambiance kan de band of artiest zich uitleven op opnames die we dan in de uitzending in een special gaan gebruiken. Wij van Blues Moose vinden het minder klinische omgeving dan de studio. Onze geluidsman mixed het ter plekke en dat geluid gaat weer terug naar een videocamera zodat de opnames niet alleen beluisterd kunnen worden , maar ook nog eens bekeken via You Tube. Onze multimediale luisteraars hebben zo een extraatje tegenover de vaste transistor luisteraar.

Maar goed de 12BBB (Twelve Bar Bluesband) aanvaardde de reis naar het voor hun verre Groesbeek. Eenmaal allemaal op de plaats van bestemming zetten zij hun gear op voor de Radio Gig. Ziggy, de grote moderator van Bluesforum.nl was inmiddels ook aanwezig vergezeld door zijn vaste sidekick Clemmy. Ook Marco van Bluesmagazine.nl was aanwezig en schoot menige megabyte vol.

Wat ons als programmamakers opviel was de ontspanning die alle 12BBB leden over zich hadden. Niet extra zenuwachtig voor de opnames werkte zij zo goed als het kon mee om de soundengineer een goede sound op te laten nemen. Dat betekend dat er een paar maal een nummer opnieuw gespeeld werd om alles goed in te regelen. Het gaat immers om Radio-opnames.

Twelve Bar Blues Band

Toen het eenmaal stond gingen ze er dan ook echt voor. De CD Award prominent op de versterker geplaatst.
Nu waren wij van Bluesmoose wel bekend met de twee cd’s die ze uitgebracht hebben, maar nog niet met de Live kwaliteiten van de 12BBB. Maar jongens wat heb ik staan te genieten. Het gemak waarmee Kees Dusink zijn gitaren bespeeld en er toch steeds zulke prachtige tonen uithaalt geeft aan dat hier een ouwe rot staat die men op geen enkele manier de pis lauw kan maken. Jan (Scherpenzeel) en Kees nemen genoeg ruimte om te kunnen freewheelen als ze daar zin in hebben. Ondersteund door een strakke ritmesectie bass, slaggitaar en drums gaat het los. Een drummer die zich niet uit het veld liet slaan door een fikse tandartsbehandeling. In het nummer Honey Hush krijgt iedereen de ruimte zijn ding te doen. Allemaal ondersteunend aan de song en de sound die ze willen neerzetten. Maar allemaal poepie strak. Je ziet aan ze af dat ze de tent voor zich willen winnen ook al is het een radio-opname. Het aanwezig publiek vindt het prima.

Twelve Bar Blues Band

Ik vind het een perfect geheel: Jan’s stem, zijn gebruik van de mondharmonica en de gitaarsound van Kees Dusink met daarachter een strakke ritmesectie, Harold, Patrick en Marcel. We wisten dat de Nederlandse blueswereldje pareltjes herbergt, maar de 12BBB is een prachtige parel uit een grote volwassen blues-oester. Lang genoeg gerijpt om te weten waar men het over heeft en het technisch goed en geloofwaardig te brengen. Als primeurtje speelden ze het nieuwe nummer Marian. Dit nummer heeft het in zich om net als Everybody Makes Mistakes een evergreen te worden. In totaal speelde ze 13 songs. Niet alle nummers komen terug in de special deze week maar zullen zeker bij tijd en wijle door ons uitgezonden worden. Maar we zullen ze jullie niet onthouden. Op youtube is alles te bekijken en te beluisteren (zelfs in HQ quality!).

Kortom een geweldige band. die niet alleen een award winning cd heeft uitgebracht maar ook een van de betere live bands van Nederland is.

Twelve Bar Blues Band nogmaals bedankt voor de verre tocht naar Blues Moose in Groesbeek en voor het geweldige optreden!

Dinsdagavond werd bij Extra FM de special voor het eerst uitgezonden (www.extrafm.net). Aankomende vrijdagavond – 13 februari 2009 – is omroep Groesbeek aan de beurt (www.omroepgroesbeek.nl). Via www.bluesmoose.nl zijn alle uitzendingen na te beluisteren.
Maar het toetje: je kunt de 12BBB ook zien op Youtube: http://www.youtube.com/user/Bluesmooseradio

Hier alvast een paar pareltjes van deze gezellige en geweldige bluesavond:

12bbb – Everybody makes mistakes – Live at Blues Moose Radio

YouTube : www.youtube.com/watch?v=Zj4jmpEL8Ho

12bbb – World in trouble – Live at Blues Moose Radio

YouTube : www.youtube.com/watch?v=EzLJFC80DIQ

12bbb – Help Me – Live at Blues Moose Radio

YouTube : www.youtube.com/watch?v=NlTuH342Q8I

Veel luisterplezier toegwenst en we zijn benieuwd wie de CD award van 2009 gaat winnen. Hij of zij zijn van Harte uitgenodigd voor een optreden in het Bluesmoose Café.

Foto album

Klik op een foto om de grotere versie te bekijken. Popup scherm verschijnt dan waarna u ook verder kunt ‘bladeren’ door de foto’s via de pijltjes toetsen …


Ook op Blues Magazine ...