Todd Wolfe Band
Café VOF de Poort, Mook
Maandag 13 April 2009

Todd Wolfe

Spetterend optreden van Todd Wolfe en zijn band in Mook!

Tekst : Gerrit Harmsen | Foto’s : Marco van Rooijen

Op 2de paasdag maken we ons op voor het optreden in Mook. Waar? ja dat dachten wij ook.
Routeplanner erbij en dan blijkt dit dorp 15 km van Nijmegen te liggen, vlak bij de Duitse grens. Zo maar uit het niets zitten we in Mook en blijkt de enige kroeg in het dorp de “place to be” te zijn. Tijdens het uitstappen lopen we de mannen van Bluesmoose tegen het lijf die net een interview hebben afgenomen met Todd Wolfe en zelfs toestemming hebben gekregen om te filmen. Er zijn wat twijfels over hoe laat de band gaat starten. Uiteindelijk wordt de Todd Wolfe Band rond de klok van achten aangekondigd door organisator John Wolfs. Het opgekomen publiek is zeer teleurstellend. Ze starten met slechts 20 personen in de zaal. Dit wordt in de loop van de avond verdubbeld waardoor het grootste gedeelte van het optreden plaats vindt voor een man of veertig.

Todd Wolfe

Het 3-tal op het podium bestaat uit: Todd Wolfe

[gitaar en zang], Roger Voss [drums] en Suavek Zaniesieko [bass]. De Europese tour staat in het teken van de nieuwste release “Borrowed Time” wat inmiddels alweer de 5de langspeler is van deze geweldige band.
Naast 18 gigs in Duitsland, 12 gigs in Polen is Nederland dus een vreemde eend in de bijt en dit zegt veel over de bekendheid die Todd Wolfe in onze landje geniet.

De eerste set duurt ruim 90 minuten en zit zeer afwisselend in elkaar. Van bluesrock, boogie, een beetje funk en zelfs 2 covers waaronder eentje van Robert Johnson (Come On In My Kitchen). Het publiek geniet zichtbaar en de wisselwerking tussen band en publiek is gaaf om te zien.
In deze set is voor mij het absolute hoogte punt het nummer “Cold Black Night” wat naar mijn mening thuishoort in de Arrow blues top 50. Wat een geweldig nummer, te vinden op zijn nieuwste album.

Todd Wolfe

Na een pauze van een kleine 20 minuten start Todd Wolfe met de 2de set die tot 23.15 zou duren. Hierin meer nummers die tot swingen dwingen. Ook nu weer een 2-tal covers, waaronder een lekkere uitvoering van “Oh Well” van Fleet Wood Mac.
Na nog 2 nummers als toegift houdt het na dik 2 ½ uur dan toch op. Wat mij betreft hebben Asten en Moulin Blues een enorme kans laten lopen om deze geweldige band aan Nederland voor te stellen. Zeker omdat dit prima in zijn tourschema had gepast. Hopelijk krijgt deze band alsnog een kans meer bekendheid te verwerven. Men is bezig ze naar Cuyk te halen als aftrap van de vierdaagse van Nijmegen in juli. We duimen dat dit plan gaat slagen en uiteraard wordt u op de hoogte gehouden via deze site, BluesMagazine.nl

Todd Wolfe

Website Todd Wolfe : www.toddwolfe.com

Foto album

Klik op een foto om de grotere versie te bekijken. Popup scherm verschijnt dan waarna u ook verder kunt ‘bladeren’ door de foto’s via de pijltjes toetsen …


Ook op Blues Magazine ...