Peter Green & Friends
013 (kleine zaal), Tilburg
Zondag 22 februari 2009

Peter Green & Friends

Peter Green & Friends

Peter Green & Friends: Sober maar speciaal

Tekst & Foto’s : Marco van Rooijen

Terwijl de rest van Tilburg met carnaval bezig is begeven de bluesliefhebbers zich op weg naar de 013. Het concert van legendarische gitarist Peter Green is al snel uitverkocht. In de kleine zaal zou het met name een intiem cluboptreden moeten gaan worden waarvoor plaats is voor slechts 300 fans.

Peter Green werd in de jaren ’60 bekend als opvolger van zijn grote idool Eric Clapton bij John Mayall’s Bluesbreakers. In 1966 speelde hij nog even met Rod Stewart om vervolgens samen met drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie Fleetwood Mac op te richten. Ook wel Peter Green’s Fleetwood Mac genoemd, want deze invloedrijke Britse blues/rock band mag in geen geval worden verward met de popformatie Fleetwood Mac welke na het vertrek van Peter Green door de drummer en bassist werd opgericht.
Peter Green verwierf in korte tijd wereldfaam met zijn briljante, smaakvolle gitaarspel en door het schrijven van klassiekers als ‘Black Magic Woman’ (later gecovered door Santana), ‘Oh Well’, ‘Albatross’, Rattlennake Shake’ en ‘Man Of The World’.

Na de periode met Fleetwood Mac verdwijnt Peter Green vanwege persoonlijke problemen voor lange tijd uit de spotlights. In de jaren ’90 keert hij terug met Peter Green’s Splinter Group.

Onlangs kwam er een schitterende, vierdelige CD-box uit met een uitgebreid carrière-overzicht: “Peter Green – The Anthology”

Peter Green & Friends

Peter Green & Friends

Als onderdeel van een korte intieme club tour komt Peter Green vanavond weer terug op het toneel, in de kleine zaal van de 013 onder de naam ‘Peter Green and Friends’. Het repertoire bestaat uit een mix van Peter Green/Fleetwood Mac klassiekers en Green’s favoriete bluesnummers: Black Magic Woman, Many Rivers To Cross, Rainy Night In Georgie, Long Grey Mare, The Stumble, … om er zo even een paar te noemen.
Het geheel duurt ruim een uur en is sober, al probeert zanger/gitarist Mike Dodd enige interactiviteit met Peter Green los te maken voor het publiek.

Peter Green and Friends:
– Peter Green (lead guitar/vocals)
– Mike Dodd (rhythm guitar/vocals)
– Geraint Watkins (piano/organ/vocals)
– Matt Radford (bass)
– Andrew Flude (drums/vocals)

Peter Green & Friends

Peter Green & Friends

Foto album

Klik op een foto om de grotere versie te bekijken. Popup scherm verschijnt dan waarna u ook verder kunt ‘bladeren’ door de foto’s via de pijltjes toetsen …


Ook op Blues Magazine ...