David Sanborn
Café Wilhelmina, Eindhoven
maandag 3 november

Het enige concert van deze saxofoon grootheid in Nederland en dan nog wel een club show!!
David Sanborn is zeer bekend vooral in de jazzwereld maar ook door zijn bijdragen bij de Rolling Stones, Stevie Wonder, David Bowie en Eric Clapton. Ook bij veel soundtracks, o.a. de gehele Lethal Weapon serie, is David’s altsax veelvuldig te horen.
Normaliter speelt David Sanborn in grote zalen en op Jazz Festivals als Montreux en onze eigen North Sea Jazz maar voor een exclusief concert bij Jazzpower Eindhoven is hij met zijn band naar Café Wilhelmina in Eindhoven gekomen. Die uiteraard voor deze speciale gelegenheid geheel gevuld was, zo’n 225 mensen.

David’s nieuwe album ‘Here and gone’ is in Nederland eind oktober uitgekomen en klinkt bluesy met prachtige bijdragen van o.a. Eric Clapton, Derek Trucks en Joss Stone! Een review van dit album is binnenkort te lezen op BluesMagazine.nl
Nummers van dit album werden deze avond afgewisseld met oud werk van David zoals Full House, Soul Serenade alsmede covers van o.a. Ray Charles, zijn grote voorbeeld saxofonist en componist Hank Crawford en het swingende nummer I’ll Take You There. Heerlijke jazz met veel soul, blues en vooral funk invloeden! Schitterend om dat in zo’n kleine club met intieme sfeer te mogen meemaken.
De scheurende saxofoonsolo’s werden in twee sets van ongeveer een uur goed afgewisseld door de keyboard streken van Ricky Peterson en gitaar solo’s van Nicky Moroch. Ook bassist Richard Patterson en drummer Gene Lake kregen voldoende ruimte om hun muzikale kunsten te vertonen.

Hierbij een foto verslag van deze speciale ‘clubgig’ van David Sanborn in café Wilhelmina, Eindhoven gehouden op maandag 3 november 2008.

David Sanborn @ Cafe Wilhelmina, Eindhoven, NL

David Sanborn @ Cafe Wilhelmina, Eindhoven, NL

David Sanborn @ Cafe Wilhelmina, Eindhoven, NL

Links

Website David Sanborn : www.davidsanborn.com
Axes Jazzpower Eindhoven : www.axesjazzpower.nl
Review Volkskrant : www.volkskrant.nl


Ook op Blues Magazine ...