Bill Wyman & His Rhythm Kings
Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven
Woensdag 28 januari 2009

Tekst en Foto’s: Marco van Rooijen

Bill Wyman

Feest der herkenning

De inmiddels 72-jarige voormalig Rolling Stones bassist Bill Wyman heeft een mooi getalenteerde groep bij elkaar gekregen. Deze Rhythm Kings zijn zeer getalenteerd en hebben een carriere om U tegen te zeggen. Wat te denken van Grammy-award winnaar Albert Lee en Georgie Fame, de stem van The Blue Flames of gitarist Terry Taylor, toetsenist Geraint Watkins (bekend van o.a. Mark Knopfler, Paul McCartney en Van Morrison), drummer Graham Broad, zangeres Beverley Skeete, en de altijd goed gehumeurde saxofonisten Nick Payn en Frank Mead. Het duo laat de saxen prachtig meeswingen op de muziek.

Beverley Skeete & Terry Taylor

Een ‘hobbybandje’ zoals Bill zelf zegt want hij hoeft zich voor het grote publiek niet meer te bewijzen en voor de centen hoeft hij het eveneens niet te doen. Ook vandaag de dag staat Bill net als vroeger in z’n Rolling Stones jaren veelvuldig op de achtergrond om zo een ieder van z’n Rhythm Kings een hoofdrol te geven. En hoogtepunten waren er zeker in een goed gevulde Airport zaal van het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, o.a.:

George Fame speelt o.a. ‘Yeh Yeh’ vanachter z’n orgel.
“Green River”
Rolling Stones klassiekers ‘Melody’ (geinspireerd door Billy Preston) en ‘Honky Tonk Woman’.
“You’re Looking Good” (Beverley Skeete)
Chicken Shack Boogie en Johnny B. Goode gezongen door Geraint Watkins
De blues nummers van Terry Taylor waaronder T-Bone Walker’s “That’s Better For Me Baby”
Three Cool Cats
Heerlijke rockabilly en rhythm & blues van Albert Lee en zeker Albert’s versie van de Everly Brothers nummer “Cryin’ In The Rain” mochten er zijn deze avond.

Albert Lee

Beverley Skeete

Terry Taylor

Bill Wyman en z’n Rhythm Kings presenteerde deze avond een spetterende serie klassiekers uit de muziekgeschiedenis, verpakt in een cocktail van stijlen: blues, soul, rock-‘n-roll, noem maar op. Het absolute hoogtepunt was toch wel de versie van “I Put A Spell On You”, welke prachtig gezongen door Beverley Skeete. Ze kreeg de zaal stil en bezorgde menigeen kippenvel, aangevuld met een schitterende gitaar solo van Albert Lee resulteerde dit in een staande ovatie!

Frank Mead & Nick Payn

Georgie Fame

Albert Lee

Bill Wyman

Foto Slideshow: Bill Wyman & His Rhythm Kings
Klik op onderstaande foto om de dia presentatie te starten

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar webmaster@bluesmagazine.nl, of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...