BOER ‘N BLUES
met DANNY BRYANT, OBERG + BLOOD, SWEAT & KIERS
Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
vrijdag 13 maart 2009

Tekst : Eric Campfens | Foto’s : Marco van Rooijen

Danny Bryant’s RedEyeBand

De aftrap van de avond werd punctueel om half 8 gedaan door Blood Sweat & Kiers in een nog vrij rustige zaal. Deze viermansformatie rond saxofonist Wouter Kiers wist al snel zowel de temperatuur als de stemming naar een hoog peil te brengen met hun aanstekelijke combinatie van blues, jump en rock ’n roll. Gesteund door de swingende ritmesectie van drummer Maarten Kruiswijk en bassist Ab Hansen geven saxofonist Wouter Kiers en zanger/gitarist Chris “C” Clemens een fantastische show vol muzikaal vakmanschap en – niet te vergeten – met een flinke dosis humor.
Blood Sweat & Kiers bleek een prima begin van wat een hele mooie avond zou gaan worden. Na een veel te kort uur was het al voorbij en werd het podium omgebouwd voor de tweede artiest.

Blood, Sweat & Kiers

Blood, Sweat & Kiers

Dit werd Danny Bryant’s Red Eye Band uit Engeland. Het trio, bestaande uit Danny (vocal, gitaar), Danny’s vader Ken op bas en drummer Trevor Barr, staat garant voor een stuk stevige, maar ook melodieuze bluesrock. Zij vieren met deze toernee hun 10-jarig bestaan en hebben zich in deze periode ontwikkeld tot een band waarmee rekening gehouden moet worden. Het strakke drumwerk van Trevor en de relaxed ogende Ken zorgen voor de basis, waarop Danny zijn flitsende riffs en solo’s over het publiek uitgiet.
De band speelde eigen materiaal, afgewisseld door bekende bluescovers, waarbij een goede mix werd gevonden tussen ballads en snoeiharde bluesrock. Ook dit optreden was voor mij weer veel te snel voorbij.

Danny Bryant’s RedEyeBand

Danny Bryant’s RedEyeBand

Na een tweede ombouw was het om half 11 tijd voor Oberg, de band rond voormalig Livin’ Blues-gitarist Ted Oberg. Nadat hij al in de negentiger jaren onderweg was met Oberg heeft Ted enkele jaren geleden besloten deze band weer nieuw leven in te blazen. Met Paul Damen (drums), Marco Oonincx (bas), Will Sophie (gitaar, hammond orgel) en de goede en mooie zangeres Liane Hoogeveen heeft Ted een fantastische band om zich heen verzameld.
Tijdens de set werkten zij zich door zowel eigen nummers als covers heen, waarbij vooral de gitaarduellen tussen Oberg en Sophie een lust voor het oor waren. Voor mij persoonlijk behoorden Blues As Blues Can Get, dat ook op de nieuwe cd staat, en het Allman Brothers-nummer Jessica tot de hoogtepunten van de avond.

Oberg

Oberg

Oberg

Pas ruim na 12 uur was de avond ten einde. Een geslaagd festival met zeer hoogwaardige artiesten met elk een eigen stijl. Voor mij persoonlijk was Danny Bryant met zijn melodieuze bluesrock de beste van de avond, maar dan echt op zeer korte afstand gevolgd door de beide andere artiesten.

Links:
Danny Bryant’s RedEyeBand : www.redeyeband.co.uk
Oberg : www.obergblues.nl
Blood, Sweat & Kiers : www.bloodsweatandkiers.nl

Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer : www.cultuurpodiumboerderij.nl

Foto album

Klik op een foto om de grotere versie te bekijken. Popup scherm verschijnt dan waarna u ook verder kunt ‘bladeren’ door de foto’s via de pijltjes toetsen …


Ook op Blues Magazine ...