Florian Lohoff – risin’
Label: Timezone
Releasedatum: 6 september 2019

Er vergaat geen dag, sinds zijn 7de verjaardag, dat hij niet een gitaar in zijn handen houdt. De Berlijnse muzikant Florian Lohoff leeft voor en met de muziek, voelt in zijn binnenste de kracht en het vuur die hem steeds naar nieuwe wegen en inspiratie laten zoeken, om zich door zijn muziek uit te kunnen drukken. Op 6 september 2019 verschijnt zijn derde album ‘risin’, waaraan hij een jaar heeft gewerkt: “Ik heb me bij het schrijven van de stukken veel tijd voor het creatieve proces gegund. Ieder stuk spiegelt mijn gevoelsleven en is een stem van mijn ziel”, aldus de muzikant.

Samenwerkend met Martin Meinschäfer produceerde Lohoff het album zelf. In een tijdsbestek van twee weken werden de stukken in de Megaphon Tonstudios opgenomen. Doordat Martin Meinschäfer het album met analoge apparatuur heeft afgemixd, heeft die een eigen ‘vintage vibe’ gekregen, die wat aan de platen uit de jaren ’60 doet denken.

Florian Lohoff zingt in zijn indringende en persoonlijke teksten over de tweespalt tussen het vasthouden aan, of het loslaten van dromen, over de uitdagingen die hij als muzikant moet meesteren, over de soms verpletterende routines en over de innerlijke reis die hij maakte. Lohoff legt uit: “Voor mij was het ontstaan van “risin'” als een grote avontuurlijke reis, met hoogte- en dieptepunten, en zonder vanaf het begin te weten waar ik aan het einde zou belanden. Dat heeft het zo spannend gemaakt! Ik ben opgewonden als nooit tevoren om dit album met de wereld te delen. Dat betekent veel voor me. Muzikaal gezien beweegt het album zich tussen blues, rock, soul en funk. Ieder stuk heeft een eigen karakter en samen voegen de stukken zich tot een geheel op het album”.

Lohoff heeft voor enkele stukken bekende muzikanten als gitarist/zanger Henrik Freischlader en saxofonist Tommy Schneller (o.a. Curtis Mayfield) uitgenodigd. Lohoff zelf heeft sinds het starten van zijn solo-project in 2011 een naam in de scene weten te maken en toerde met zijn beide voorgaande albums ‘Lifetimeshuffle’ en ‘Tangled Up In Blue’ dwars door Europa. Hij speelde in het voorprogramma van bekende bands en artiesten zoals The Temperance Movement, Gary Clark Jr., SIMO en Walter Trout!

Florian Lohoff bewijst met dit album, dat het zich uitbetaalt in je dromen te blijven geloven: “Ik heb er altijd van gedroomd muziek te maken – voor 5 of voor 500 mensen – de vonkeling in de ogen van het publiek te zien wanneer ik op de bühne sta en hen mijn teksten over mijn leven vertel. Dat is eenvoudigweg het mooiste geschenk voor mij en maakt me ongelooflijk gelukkig.”

Met passie, eerlijkheid en veel emotie speelt Lohoff zich in de harten van zijn publiek en is daarbij steeds de sympathieke jongen uit het centrum van Berlijn gebleven!.

Tracks
outside looking in
try
risin’
diamonds
daydream
taxi driver
treated bad
stay free
unintended suicide
let’s funk it up
no time
wake up

 

“Risin'”is het resultaat van een jaar diepgaand persoonlijk werk. De twaalf nummers exploreren een wereld van emotionele diepgang en muzikale subtiliteit. “Voor het proces van het schrijven van de nummers heb ik zoveel tijd genomen als ik nodig had om ze vanuit mijn binnenste te ontwikkelen en deze ontwikkeling te laten zien. Ieder nummer is een spiegel van mijn wereld aan emoties en spreekt recht uit mijn ziel”, vertelt Florian.

Het nummer wake up is een beroep op menselijkheid en sociaal becommentariëren zonder te veroordelen. In risin’ verstrikt Florian de luisteraar in zijn dromen, hij beschrijft de poging te vluchten uit het gevang van het gewone leven om een vredige en heldere geest te krijgen. In day dream zingt hij: “Happiness is not the road to somewhere else, it’s the road we all walk day by day“.

Florian bewandelt die weg al geruime tijd. Toen hij 7 werd, kreeg hij zijn eerste gitaar en het werd direct duidelijk, dat dit het instrument is wat zijn gevoelens het meest kan verwoorden. Als teenager leefde hij de U.S.A., alwaar hij geïnspireerd werd door muzikanten als Doyle Bramhall ll, Warren Haynes, Curtis Mayfield, John Mayer, evenals de `American Way Of Life`.

In 2011 nam Lohoff het besluit zijn eigen solo project te starten, The Florian Lohoff Band en bracht een jaar later het debuutalbum `Lifetimeshuffle` op de markt. Jaren van schrijven, oefenen en toeren in Duitsland, Zwitserland en Nederland volgden. In oktober 2015 bracht Florian zijn tweede album uit, `Tangled Up In Blue` en speelde hij concerten in heel Europa, waaronder bekende zalen als het Lido in Berlijn, de Fabrik in Hamburg en Colossaal in Aschaffenburg.

In 2017 kreeg Florian een endorsement bij K`MO Guitars en samen ontwikkelden ze de Florian Lohoff Signature Guitar. Florian speelt ook als gitarist in de band van de Amerikaanse artiest Billy Goodman en is ambassadeur en artiest voor het internetplatform Britain’s Rare Guitars.

Website: Florian Lohoff