Vijfde editie Flirting With The Blues in Amersfoort

Voor de echte liefhebbers is Flirting With The Blues een begrip. Het zinderende indoorfestival slaagt er inmiddels al vijf jaar in een aantal bluesgiganten naar Flint in Amersfoort te halen, die hun sporen ook internationaal verdiend hebben. De vijfde editie beslaat dit jaar opnieuw twee dagen.

VRIJDAG 13 DECEMBER
Op deze avond staat er maar liefst drie uur vlammende blues van twee muziekgiganten op het programma.

Kings Rhythm Crew ft Matt Schofield @ Culemborg Blues 2018

Als eerste treedt het Matt Schofield Trio op. Gitarist, vocalist en songwriter Matt Schofield mag zich samen met onder meer Eric Clapton en Peter Green rekenen tot de top van de Britse bluesgitaristen! Schofield komt dit jaar in het gezelschap van zijn eigen trio, waarin een hoofdrol is weggelegd voor Hammond-tovenaar Jonny Henderson, én Christine Tambakis die het trio aanvult door met haar geweldige stem de zang voor haar rekening te nemen.

Na een korte pauze kan men genieten van de Coco Montoya Band. Van drummer bij Albert Collins & The Icebreakers tot gitarist in John Mayall’s Bluesbreakers is Coco is gegroeid tot een topgitarist en -vocalist in de bluesrockscene.

ZATERDAG 14 DECEMBER
Deze dag gaat de deur om 15:30 uur open en treden er in de AFASzaal en de foyer van Flint achtereenvolgens maar liefst vijf bands op.

De Amersfoortse band RootzStock gaat met zijn Storybook Sessions in de foyer het publiek vanaf 16 uur opwarmen. In deze Storybook Sessions staan Monti Amundson en Eric Clapton centraal. Van Monti spelen ze nummers van het album ‘I See Trouble’ en van Eric spelen ze nummers van het album ´Me & Mr. Johnson’. RootzStock speelt in totaal vier sessies.

De eerste band die in de AFASzaal aantreed is de Leif de Leeuw Band. Met The Allman Brothers Band Show brengen ze met een uitgebreide bezetting een eerbetoon aan de legendarische southern rockers. The Allman Brothers Band ontwikkelde zijn unieke sound door een weloverwogen mix van blues, jazz, rock, gospel en country.

Een frisse smaak van British Blues, die je het beste live kunt ervaren, komt vervolgens van The Starlite Campbell Band. Deze in 2016 opgerichte band bestaat onder andere uit de doorgewinterde songschrijvers en muzikanten Suzy Starlite en Simon Campbell.

Daarna is het de beurt aan één van de toonaangevende muzikale exportproducten van Denemarken: Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Het meest bijzondere aan hen is natuurlijk het stemgeluid van Thorbjørn, dat een onmiskenbaar stempel drukt op deze band vol routiniers. Maar er is natuurlijk maar één manier om er echt een indruk van te krijgen: door je oren! Rhythm ’n’ blues, funk, jazz en met emoties doordrenkte soul.

Ter afsluiting van de zaterdag is er muzikaal vuurwerk te verwachten in een tweeënhalf uur durende, vlammende 4G Session. Hierbij zullen de vier leadgitaristen Scott Sharrard (Gregg Allman Band), Kid Ramos (Roomful of Blues, The Fabulous Thunderbirds), Paul Nelson (Allman Brothers Band, Johnny Winter Band) en Stef Paglia (Phil Bee’s Freedom) een bijzonder once in a lifetime optreden verzorgen. Elke leadgitarist verzorgt tijdens deze show een solo-optreden. Ter afsluiting geven zij gezamenlijk een enerverende toegift. Uniek, aangezien de heren nog nooit samen gespeeld hebben. The King’s Rhythm Crew – de solide basis van bluesband King Of The World – met Govert van der Kolm, Fokke de Jong en Ruud Weber begeleiden de 4G-Session.

MEER DAN MUZIEK
Flirting with the Blues is meer dan alleen een bluesfestival. Flint wordt op zaterdag omgetoverd in een gezellig marktplein, waar verschillende stands zullen staan met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, sieraden, t-shirts et cetera.

TREK theaterkeuken & café staat zaterdag helemaal in het teken van het festival. Tijdens Flirting With The Blues is er een aangepaste menukaart en kan men tevens terecht voor lekkere snack zoals ambachtelijke friet en burgers van de smoker.


PRAKTISCHE INFO

Tickets voor Flirting With The Blues zijn te koop via de site van Flint.
Tickets voor vrijdag 13 december: € 29,50
Tickets voor zaterdag 14 december: € 29,50
Passe-partout beide dagen: € 55,00

FLINT
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

www.flint.nl/blues
www.flirtingwiththeblues.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.