Flavium

De bandleden van Flavium zijn stuk voor stuk al jaren fans van BB King en zijn muziek. Deze Amerikaanse blueslegende behoeft geen nadere introductie. Al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw heeft hij de wereld verblijd met vele prachtige bluessongs en staat hij bekend om zijn sublieme gitaarspel en prachtige timing.

Tijd om de King of the Blues te eren !

Flavium zal tijdens deze tour enkel door B.B. King geschreven en/of gespeelde nummers brengen in de stijl van de meester, maar met een eigen touch die deze reeds jaren bestaande bluesband wel is toevertrouwd.

31 maart 2012 : Flora Part & Event – Boskoop
16 mei 2012 : Zwolse Blues & Rythm Night (Cafe de Abdij) – Zwolle
02 juni 2012 : Highlands Festival – Amersfoort
09 juni 2012 : Asten Blues – Asten
25 augustus 2012 : Culemborg Blues – Culemborg


FLAVIUM PLAYS B.B.KING

De Apeldoornse bluesband Flavium gaat in 2012 optredens verzorgen waar enkel door B.B. King geschreven en/of gespeelde songs worden gebracht.

De Amerikaanse blueslegende B.B. King (1925) behoeft geen nadere introductie. Al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw heeft hij de wereld verblijd met vele prachtige bluessongs en staat hij bekend om zijn sublieme gitaarspel en prachtige stem. Tijd om de King of the Blues te eren.
Flavium zal tijdens de optredens enkel door B.B. King geschreven en/of gespeelde nummers brengen in de stijl van Flavium zelf, die deze reeds jaren bestaande bluesband wel is toevertrouwd. De tour start in de eerste maanden van 2012.

Volgens velen is ‘Nightlife’ wellicht neerlands beste bluesnummer ooit! Daar zullen natuurlijk de meningen over verschillen, maar het was wel een hele grote hit en zorgde zelfs voor een internationale doorbraak.

Gitarist Anne Geert Bonder is één van de oprichters van Flavium in 1969 en in het kielzog van Cuby & The Blizzards wordt de band begin jaren ’70 één van neerlands populairst bluesbands. In 1975, na jaren van intensief spelen, komt de 1ste elpee ‘Bad Luck’ uit, opgenomen in Hamburg en door critici en publiek zeer lovend ontvangen. Later dat jaar begeleidt de band John Lee Hooker tijdens zijn Europese tournee en speelt zich in de kijker op een paar grote festivals en in de grotere concertzalen.

Op de 5de release ‘No Kiddin’ (1980, met als gast Eelco Gelling) staat ‘Nightlife’ en die song van Willie Nelson wordt een ‘classic’ in de nederblues én een internationale hit, waardoor de band begin jaren ’80 ook veelvuldig op talloze podia in Duitsland, Belgie, Engeland en Noord Ierland terug te vinden is.

Flavium heeft een uitstekende live-reputatie en brengt tot begin jaren ’90 in totaal 14 LP’s/CD’s uit, waarmee de band ongetwijfeld één van de meest consistente in Nederland is. In de jaren daarna is Flavium in wisselende samenstellingen eigenlijk constant ‘on the road’, soms in een ‘oerbezetting’ dan weer met andere gerenommeerde muzikanten, waarbij vooral het rijtje drummers opvalt: Hans Lafaille, Pierre v.d. Linden en Hans Waterman.

In 2009 viert de band het 40-jarig bestaan en maakt in vrij originele samenstelling – waarbij nog steeds een zeer prominente rol voor gitarist Anne Geert Bonder is weggelegd – met een speciale jublieumtour een geslaagde comeback op de nederlandse podia.

Flavium doet z’n reputatie als één van neerlands beste bluesbands nog altijd alle eer aan!

Website Flavium : http://www.flavium.nl


Ook op Blues Magazine ...